måndag 25 februari 2013

God morgon!

Vill bara ge ett litet livstecken..jag lever och mår bra, men livets hjul snurrar fotare än vanligt just nu. Nått jag var medveten om att det skulle göra under februari och mars! Sen kommer det återgå till sin vanliga lunk och det kommer bli mer ork och tid över för fritiden. Var ute en sväng i lördags för att fota, men jag måste erkänna att det gråa platta ljuset som legat envist över oss senaste månaderna inte direkt triggar till fotografering, såg dock solen en stund igår eftermiddag...då satt jag dessvärre i bilen och vid hemkomsten hade den gått ner igen. Nåja snart kommer våren och allt kommer bli bättre för det har jag bestämt!! Renoveringen av syrummet står stilla just nu, vilket retar en bråttommaja som mig, men nästa helg då j.r!!!!!! Nu är det dags att koka morgongröten, jaga upp grabbarna och ge mig ut med Prinsessan!
Ha en fin måndag!!!

torsdag 21 februari 2013

Näsan över....

... vattenytan och en bra bit från betongväggen rusar jag genom dagarna..... har fortfarande så in i bängen kul...men jisses så trött jag är om kvällarna...

Kan nog kanske inte skylla allt på att jobbet tar energi, mycket beror på ljuset...eller snarare avsaknaden av ljuset..... Men jag ser att den mörka tunneln börjar sakteliga nå mot sitt slut, jag skymtar numera ljuset när jag åker på morgonen och när jag kommer hem om kvällen, underbart minsann!!
Nu ska jag trots att jag är sugen att låta bli, ge mig i kast med dagens gympapass, sen dusch och säng. Imorgon är det fredag och himmel så skönt!!


Psst...till helgen ska jag läsa ikapp och lämna avtryck hos er...längtar efter att läsa om hur er vecka varit!!

måndag 18 februari 2013

Nu närmar det sig snabbt....

...och jag har fått hem klänningen som efter en hel del funderingar få duga...... hårklippning bokad, sminkinköp med rådgivning inbokad, stövlar köpta.... nu saknas bara jacka och stumbyxor så är jag redo för festen som är på tisdag...... Ja just ja finns visst en del jobb som ska vara fixat tills dess med.... Nåja många dagar kvar eller... ?!?

söndag 17 februari 2013

Smörgåstårta

Dotra annonserade att hon tänkte gör sin mor den äran med att dyka upp på söndag och hon skulle inte alls tycka det var fel med en smörgåstårta. Mamman som klemar med sina barn (sambons ord...) åker till ICA. I korgen hamnar, 2 förpackningar landgångsbröd, majonäs, 3dl grädde, 1 burk creme fraiche, två burkar bredbar leverpastej, i paket rökt skinka, skalade frysta räkor, burk bostongurka, pepparot på tub, små tomater, kruksallad, en färsk gurka, ost.
Vid hemkomsten plockades det fram en stor bunke och elvisp, satte på en kastull med ägg som kokades hårda (vilka inte inhandlades på ICA utan redan fanns hemma). I med grädden och vispade till den, inte lika hård som annars och inget socker i. En fin bricka torkades av, skar av kanterna på landgångsbrödet och la fyra stycken tätt på brickan. Tog en del av grädden i en mindre bunke och blandade med majonäs, 1½ burk bredbar leverpastej och ca 1 dl bostongurka. Bredde ut röran på brödet. På med fyra skivor bröd. Diskade lilla bunken och sen i med finhackat hamburgekött, 1 dl creme fraishe lite av grädden och en klick pepparot, lite nymalen peppar och en gnutta salt., Bredde på röran på nästa lager och på med ett lager bröd till. Denna gång blandade jag grädde, creme fraiche majonäs och finhackat ägg. Bredde ut röran och på med sista lagret bröd. Blandade grädden som var kvar med majonäs och creme fraiche och bredde ut över tårtan. In i kylskåpet över natten. Nu på morgonen garnerade jag den med sallad, kokt ägg mitt på, räkor i två rader på vardera sida, skink och ostrullar. På med tomat och gurka.
Nu står den i kylskåpet i väntan på gäster, då dyker ett sms upp...dotra har åkt på förkylning och kommer därför inte.... suck jag jag gjorde i alla fall vad jag kunde...

lördag 16 februari 2013

Börjar bra...

Diskat, varit på prommis, handlat frukost, stift och koppling. Tyget på strykbrädan sitter där det ska, så nu kommer det bli kul att stryka minsann....
Pallarna har ett läckert fuskpälstyg på sig och kommer bli så bra att sitt och fiffilurera på :)
Diskmaskinen är inkopplad, så nu behöver jag en tumme eller två, ska ner och köra en första gång.....

fredag 15 februari 2013

Imorgon...

...är det en ny dag, hoppas på solsken och härligt uteväder. Att vi får tag i kopplingar till vår nya diskmaskin så vi slipper handdiskandet...att jag får tag i nya stift så jag kan skjuta i de sista stiften och få nya tyget på plats på mina fina pallar..... Med andra ord hoppas jag på en dag med lite flyt och få fixat det jag vill utan trassel.....
För att få mitt lugn och vara glad och go imorgon så är det väl bäst att krypa till sängs och sova lite.... God natt och sov så gott!!

torsdag 14 februari 2013

Sytt i januari....

Nu kan jag äntligen avlägga full rapport över januari månads sömnad som känns som en helt okej prestation. Började med nått litet, ett hjärta som bara är som prydnad inget annat...

Ett docktäcke blev äntligen klart....

Ett scrapsprojekt som samtidigt fick bli ett tränauppfrihandsquiltningsprojekt...
Gav mig åter in i klädsömnadens underbara värld och sytt mig en kjol ...

..och ett par byxor
Har även sytt två väskor, en lagom väska för att stoppa i sin surfplatta och lite annant smått å gott....
Februari månad verkar dessvärre inte bli lika produktiv på sömnadsfronten, blir mer på grejaom syrums fronten istället ;) Idag är jag så in i h-e trött att jag tänker krypa upp i soffhörnet och gotta mig ordentligt!!
Puss å Kram och en massa kärlek från MIG till just DIG!!!!

onsdag 13 februari 2013

Renoveringsobjekt....

Här har jag gått fram med slipmaskin....
Plockat fram pensel och grundfärg....
...köpte mig en burk svart färg och målat i kvällarna två....
Nu återstår bara att köpa tyg till sitsen, sen har jag två som alldeles nya pallar!! Det värsta är att jag har mera färg kvar, borde kanske ta mig till Återbruket och se om de har nått mer som jag kan måla på ;)
Idag firar jag annars min 42:a födelsedag och jag kände redan imorse att jag var ett år åldre, jädrar så svårt att komma upp ur sängen :) Jag har dagen till ära struntat i allt vad sunt leverna heter och moffat i mig både tårta och pizza, struntat i träning..... Men imorgon är en ny dag med nya krafter!!

måndag 11 februari 2013

Som jag misstänkte...

...så blev det inte mycket till arbete med mina väggar ikväll. Handdiskandet tar som lite tid och energi. Har dessutom haft en full farts måndag och kommer att ha samma fart resten av veckan. Me lika, fort går det och snart blir det helg. Denna helg som storfamilj och en del skoj inplanerat.
Har tvingat mig själv att genomföra mitt 20 minuters träningspass, pulsen åkte upp och jag tror visst jag ska måla lite på mitt lilla renoveringsobjekt, innan dusch och slutligen krypa till sängs...Imorgon är ju den där dagen som ni alla vid det här laget vet vad jag tycker om....(om du just glidit in här på ett bananskal så får du gissa vad jag tycker om tisdagar...)

söndag 10 februari 2013

Kliar...

...ordentligt i både sy och fototarmen. Har denna helg inte blitt mycket av verken det ena eller det andra. Dessvärre gick väl inte allt enligt planerna heller (gör det nånsin det??) Efter att ha varit och handlat det nödvändiga för att fortsätta rustandet så upptäcker KG att vi har stopp i avloppet, hur tråkigt det än är så måste ju det gå före allt annat. Mitt i allt stök dyker svärmor och O upp, de hade både fikabröd och kaffe med sig, bäst det annars kan de ju bli utan ;) Fick sex stycken nya glas av min favoritmodell, mina svärisar är allt bra dom!! Trots allt som kom emellan så fick vi upp typ hälften av renoveringstapeten och nått målande har det inte kunnat bli. Nu hoppas jag på kvällar med energi så att vi kan få upp det resterande så att jag kan få det målat nån gång. Det kommer att bli mestadels vitt i rummet, i alla fall på väggarna. Jag är ingen vit människa egentligen men eftersom det här rummet ska fylla funktion för både sy och foto så är vitt bäst. Får jobba med lite skoj detaljer istället, så jag slank till med fingrarna och beställde mig en sån här...
http://www.ironhouse.se/inredning/happy-lights-winter.html
Ångrar lite att jag inte vågade och köpte den rosa lila istället, men det kanske får bli en sån med längre fram....
http://www.ironhouse.se/lampor/happy-lights-trinidad.html


Nu måste jag surfa runt efter lite tristare saker, vår diskmaskin har nämligen bestämt sig för att idag var en bra dag att sluta fungera...behöver jag säga att i min värld finns ingen bra dag för sånna dumheter!!!

lördag 9 februari 2013

Så är det helg igen...

...och jag var till Bauhause och laddade upp igår. Köpte renoveringstapet, vägg färg och färg till fönster. Efter middag och allt sånt bestyr så funderade jag ett tag på om jag faktiskt inte skulle börja måla lite.
Så jag röjde runt fönstret och grundmålade det två gånger, varför slappa en fredagskväll när det finns energi kvar?

Idag ska jag flytta undan så mycket jag kan så att vi kommer åt att få bort lister och sätta upp renoveringstapeten. Ska även fortsätta måla fönstret. Nu kommer det snart bli vitt, ljust och skaparvänligt i mitt rum!!
Vad gör det är det är busväder ute när man kan busa inne!!

torsdag 7 februari 2013

Gårdagens bild...

...är från helgen när jag övade att fota bokeh i skogen. Det svarta raka är träd och prickarna är solen som försöker bryta sig genom trädkronorna. Vad jag tänkte igår när jag la upp bilden var just att det finns några ljusglimtar i mörkret, att jag längtar efter våren och vill inte ha mer snö. Tyckte oxå att den förmedlade den trötthet jag kände igår...så jag kröp faktiskt i säng strax efter inlägget. Inte så mycket piggare idag men jag hoppas kvickna till under dagen..... Nu är det dags för morgonsvängen med min ögonsten...

onsdag 6 februari 2013

En bild säger mer ....

...än tusen ord....

Vad säger denna dig???

tisdag 5 februari 2013

Gillar inte mornar

Sagt det förr, säger det igen!! Mornar och jag är inte kompatibla, så det så!! Tvinga sig att vakna, stressa för att hinna med allt, komma strax före åtta till jobbet och få åka runt runt för att upptäcka tji parkering! Värre lär det bli framåt våren...Vad har jag egentligen att gnälla över? Jag har en härlig familj, en skön säng att sova i, ett varmt hu, ett jobb jag trivs med som ger mig lön varje månad. Självklartheter för många men långt ifrån för alla. Nu rycker vi upp oss, sätter på ett glatt leende och tar den här dagen med en klackspark!!!


söndag 3 februari 2013

Flyttat om...

och flyttat om flera gånger och hittar inte riktigt rätt, som sonen sa: det ser ju bara trångt ut nu.... Nåja det får duga för nu, kanske kommer på nått bättre i veckan, vem vet....
Vilken härlig dag det varit, solen har ju riktigt värmt om kinderna, vi var ute i nästan två timmar i skogen idag, måste ju kika vad som hänt under vintern, om det finns massor att ta rätt på. Hade faktiskt inte så mycket som rasat för oss som tur var. Vilket ljus jag hittade här å där i skogen, blev nästan lyrisk ;)


Har även fått nått sytt, började januari med att sy ett hjärta, nu blev det just ett hjärta som fick börja februari oxå :)
Nu blir det inte så mycket mer gjort här idag, kryper ner i sängen och läser lite istället...God natt å sov gott!!

Söndags sysslor

Fredagen tillbringade jag i Märsta med mina gamla kollegor, hade en riktigt trevlig kväll med god mat, skratt och mys. Dessvärre slog min wiplash på och gårdagen brottades jag med huvvevärk och illamående. Så idag får det allt bli full fart framåt och försöka komma ikapp med sysslorna, en av dem är att ta tag i kaoset i mitt syrum. Har fått två nya bord och ska försöka få till nån vettig möblering av det hela, har en idé hur jag vill ha det, men det krävs ett IKEA besök och några inköp... men det blir det inte av med idag!!
Nu ska jag se till att grabbarna blir klara att ge sig av, de tänker hålla på och springa ikring och skjuta på varandra med färgskott, de ska mao iväg och spela paintball ;)