fredag 31 juli 2009

Shit!!!



Återigen slås jag med full kraft att det är snart slut på juli, bara få timmar kvar så går vi in i augusti. Stress stress, ner med huvvet i lådan, och drog fram ett stycke med en applikation, smack smack; nu är det en liten necessär att ha småsaker i handväskan. Puhh jag snubblade på mållinjen igen, men jag har faktiskt hittills lyckats få iaf ett projekt klart varje månad. Nog skulle det behövas sys fler klara om det ska bli tomt i låddan, fast i ärlighetens namn så är min UFO låda lite som "Killen med guldbyxorna" det fylls på i samma takt som det minskar om inte snabbare.


Igår fick jag sån lust att sy en sminkväska i hösttyger, den är avslutad idag, broderiet kommer från Linneaartline;

Imorgon ska vi fara iväg till Leksands sommarland med L och hennes härliga barn, det blir bara en dagstur, men inte desto mindre kul!!

Min Bom + lite till

Har fått en fråga om vad bomén jag syr heter. Jag syr Truly Scrumptious från Cinderberry Stitches Jag har köpt min som BOM med tyg från Liz , mönstret utan tyg finns hos Lapp-Elisa .
Så har vi äntligen kommit till sista dagen för denna vecka!!! Apskönt!! Särskillt med tanke på att nästa vecka har jag semester. Grabbarna ska på fotbollsskola och KG jobbar. Har planer på vilka stordåd jag ska kunna åstadkomma, troligen kommer de falla platt till marken och jag kommer stå där nästa söndag och fundera på vad fan det var som hände. Förhoppningsvis får jag iaf möjlighet till återhämtning, det behövs! Dessa två veckor på jobbet har inte varit att leka med om jag säger som så.... Ska det nu bli fredageftermiddag och jag får stämpla ut och åka hem så bör jag väl pallra mig iväg till jobbet nu.
Ha en alldeles underbar fredag!!!!

tisdag 28 juli 2009

En joggingtur

På lunchen idag hoppade jag i mina mummelbyxor, sportbh, linne och joggingskor. Petade i hörlurarna i öronen och kremade på hårdrock som ger rätta känslan på en joggingtur. stoppade ner mp3 och mobil i en liten påse och pulade ner i bh´. Gav mig ut och joggade, det var molningt och det kom nån förvillad regndroppe på mig under turen, alldeles perfekt väder med andra ord. När jag kom till en backe så spelades en låt med härligt tryck i och jag fick för mig att nu ska jag pressa mig själv upp för backen. Små grisarna guppade med i rytmen och fick väl nån form av frihetsönskan vilket ledde till att min mobil förll i backen. Svor som en borstbindare, hoppas verkligen inte att nått stackars barn stod i buskarna och hörde min svada. Resten av turen gick utan missöden, inga vildsvin eller huliganer stötte jag på.
Även jag kan mellan varven vara lite av en filosof ;) När jag läste till sjuksköterska så läste vi en termin pedagogik, har mycket att säga om den terminen och det är inte positiva saker, men det tar vi en annan gång. På slutet så hade vi en föreläsare som hade en hel del tänkvärda saker att förmedla. En mening som etsat sig fast i mitt huvve är " Allt som görs har betydelse för hur det blir", brukar ibland tänka på det när jag kliver på en buss eller ska betala i kassan och vid andra vardagliga händelser och även om ett leende från nån okänd inte ändrar hela min dag eller mitt humör så ger det iaf en glimt av positiv känsla. Har gjort det förr och testade igen i början av min joggingtur när jag mötte folk, gav av ett bländande leende och fick bara leenden tillbaka, det kändes så bra. Vid en fotbollsplan stod en tjej med Down och log mot mig, när jag nästan var framme så började hon vinka och jag vinkade tillbaka, hennes leende blev ännu bredare och det gav mig enerig att fortsätta.
Ibland känner jag hur hornen i pannan kliar och jag får sån lust att göra en annan test, att lipa åt alla jag möter. Borde kanske träna upp mig lite till först så att jag kan lubba iväg när nån blir arg. dessutom bör jag kanske göra det min sista arbetsdag så att jag inte riskerar däng när jag ska köpa lunch.........

Tisdag

Rackarns vad dagarna flyger iväg, känner att jag inte riktigt hänger med. Snart Augusti, hur är det möjligt?? Nu är det bara idag och tre dagar till sen så får jag en härlig veckas semester när KG jobbar och grabbarna är på fotbolls skola. Hoppas på att vädret är med mig så jag kan ligga på badet och slappa för mig själv ;)
I lördags hade vi en familjedag, KG, grabbarna och jag for till stan, käkade på Max, jag shoppade tyg, grabbarna Tv-spel. Matade änderna vid Svandammen, avrundade det hela med bio. Såg Ice age 3 och skrattade en hel del vill jag lova.
Söndagen rullade på med lite röj och lite sömnad. Sydde ännu en prototyp handväska, när den var i stort sätt klar upptäckte jag att jag glömt sy träns över blixtlåset. Bara att ta till sprätten, "gör om, gör rätt" det lönar sig sällan att ha för brått.
Nu ska jag vaska av mig, hitta nått passande att dra på mig och packa mig iväg till jobbet. Det är ganska så skönt att köra nu, inte allt för många drummlar ute och väldans korta köer. Restiden är ca en kvart kortare, nice!!
Ha en bra tisdag!

lördag 25 juli 2009

Dragning

Känner att det är dags att tillkännage vinnarna i min jubileums-utlottning. Skrev att det skulle bli i mitt inlägg nummer 525 men blogginspirationen är inte direkt på topp så ja har bestämmt mig för att det får bli den 25: istället. 40 styckna har lämnat kommentarer, WOW säger jag bara! Det var en del namn att skriva på lappar men inte såg det mycket ut för världen där i botten på bunken;

Vinnare nummer 1 som får den fina packen tyger som Kristina på Quiltbiten sponstrat med fick barn nummer 1 dra;


Tygerna ska skickas till alltså till My, Grattis!





Vinst nummer två som är mitt necessärmönster sponsrat av Liz vinner;











Grattis Annika!!!



Den tedje och sista vinsten drogs av mitt tredje och yngsta barn;


Mönstret på min handväska kommer alltså skickas till Monica, Grattis!!
Hör nu av er med adresser så att era vinster kan hitta rätt!!

STORT TACK TILL KRISTINA OCH LIZ SOM SPONSRAT MED VINSTERNA!

fredag 24 juli 2009

Tempokonflikt

Som jag skrivit tidigare i våras så har vi lite olika tempo jag och KG, främst i att ta beslut. Jag är en 9,5 och han en 2: på 10 gradig skala. Inte allt för sällan så skapar det konflikter hemma hos hos. Mina stackars synapser håller på och brinner ihop stup i kvarten. Jag ger ett förslag på att vi ska göra något, när jag efter fem minuter fortfarande inte fått svar lessnar jag ur och går och gör nått annat. Rätt vad det är så står han i dörröppningen och frågar om vi ska åka nån gång.... suck!! Igår var det dags igen, KG som fortfarande har semester hade lovat att besikta pappas kärra. Vi har ju en del projekt på gång så jag tyckte att vi skulle passa på att handla lite matrial till projekten, jag fick intrycket att han var med på tåget. Det bestämdes att jag skulle ta bussen på morgonen vilket inte är ett smidigt projekt. Kvällen innan så är han lite velig om vad vi ska ha och i vilken mängd och säge att vi nog ska vänta lite. På vad??? På att hans semester tar slut och han ska arbeta igen och inte har tid att göra nått hemma?? Jag tog iaf bussen till jobbet och tänkte att vi kan väl i alla fall åka och köpa en paviljong som jag vill ha på vår uteplats, de hade en som var nedsatt med en tusenlapp, tror ni att vi köpte den?? Nää vi måste fundera lite... så vi åkte hem med tom kärra!! Gissa om jag hade synapsbränning på vägen hem!!!

torsdag 23 juli 2009

Tiden går...

..fort även när man inte har roligt ;) Över halva första arbetsveckan har gått och jag har överlevt. I tisdags var nog inte mitt humör det bästa, jag fick synapsbränning x många. Familjen kände av att det inte var läga att dribbla med mammsen så de var så snälla så. Igår åkte vi till Östhammar när jag kom hem från jobbet, spelade minigolf och åt pizza, det var såååå nära att jag slog KG i golfen och svetten lackade i pannan på honom, men det slutade med att han vann med ett slag, men nästa gång får han passa sig...

Igår hade Quiltbiten extra öppet och jag var ju bara tvungen att åka dit och fylla på lagren lite, får det käns så tomt i lådorna, eller not ;) Köpte tre olika kombinationer att sy nått av, så nu hoppas jag bara att tiden vill vara med mig så jag få lite sytt.

Nu måste jag rusa.....


tisdag 21 juli 2009

Vår filosof

Vår tolvårige (snart 13) son har sen han kunnat prata spottat ur sig kommentarer som många gånger lockat fram skratt. Konstigt nog så blir vi fortfarande förvånade och får svårt att hålla oss för skratt. När vi campade på Åland och sitter en kväll under partytältet, säger han plötsligt; "Det är så jobbigt med camping, jag måste ändra hela min livsstil" Stackarn ;)

sista dagen ville grabbarna spela minigolf för tredje gången och det var ingen av oss vuxna så sugna på så de fick lov att gå iväg och göra det själva. Då går A fram till KG sträcker ut handen och säger med lite kaxig ton " Ett finansiellt bidrag om jag får be".

Han börjar ju som sagt närma sig tonåren och allt som det innebär och igår hade vi en liten diskussion i ämnet, jag sa att det kanske är dags att köpa honom en egen mumma (deo), han började skratta och sa "Nej du, så stora är inte mina svettkörtlar ännu".


söndag 19 juli 2009

Sista semesterdagen

Vädret har inte direkt inbjudit till bad och sol, rätt skönt om jag får säga det fanns en del att uträtta inomhus. KG har rivit tak i vardagsrummet;


Jag har röjt i syrummet, sytt lite och mellan varven hjälpt till med rivningen. Pappsen var här en snabb sväng, vet inte om han blev inspirerad av vår aktivitet eller rädd att han skulle behöva hjälpa till ;) Det är på g i vårt hus, vardagsrummet ska få en rejäl ansiktslyftning och delas av så vi får ett litet sovrum till. en bastu ska byggas i källaren, vi var iväg igår och köpte ett bastuaggregat, förhoppningsvis blir det klart före vintern....
På eftermiddagen fick jag besök av Matilda med familj, så trevligt med spontana besök. Matilda hade en present med till mig, en rostfärgad tygbit, Tack för den!! Har lite ideer på vad jag ska hitta på med den. Vid mitt förra besök på Thuns köpte jag tre tygbitar i höstfärger och de passar förträffligt bra ihop. (den rostfärgade är tygbiten längst ner)
Innan vi for på semester sydde jag en enkel väska av ett grövre gardintyg,
Idag har jag sytt på hemlisar så det får vänta innan jag kan visa, har oxå sytt ihop bloch två i bomen jag syr;

Nu ska jag försöka sova så det inte blir allt för tungt i morgon bitti, God Natt!

Ålandsbilder

Uppsättning av tält
M less på mammas fotande;
Tjejerna försökte skrämma oss.........
Badpojkar;Efter lite rötjut så blev humorn en aningen, ja gissa själva...

Hade jag varit lite på hugget hade jag kunnat få med när en gubbe jukkade på sin gumma bakifrån, en farbror som moonade rakt mot oss, lite hångel. Ibland behövs inte så mycket för att trigga fantasin och locka till skratt. Avslutar med en bild på mig själv;


Nu är min semester slut och imorgon börjar jag jobba igen, känns inte helt okej men jag ska bara jobba två veckor sen ha jag en veckas semester igen så det är bara att bita ihop.

lördag 18 juli 2009

Hemma igen

Igå kväll kom vi hem från en minisemester på Åland, trötta och heta som bara den!!Det kändes som jag hade fått en majbrasa i fejjan, orkade inte göra någe alls utan stupade i säng tidigt. I onsdags morse när det sista skullepackas in i bilen upptäckte vi att vi hade fått punktering på vår bil som vi hämtade i tisdags...började bra! Kom iaf iväg som vi skulle till Åland och packade upp våra tält på campingen. Jag och frugan stegade iväg till affären för att handla lite middags mat. Hakorna höll på att ramla ner i betonggolvet när vi såg priserna; en liten paprika 18 kr, en tub mjukost 58, 6 hamburgare 70 kr osv osv. Vi handlade iafså att vi skulle slippa svälta men det blev eller inte något större överflöd. Kanske skulle bosätta sig på Åland så att volangerna blev lite mindre ;) Nått blev alldeles på tok denna semester, det brukar alltid regna när vi åker tillsammans på tältsemester men under dessa dagar kom inte så mycket som en enda droppe. Berodde säkert på att vi hade regnkläder med oss och Frugans familj lämnat sina hemma, brukar alltid vara tvärtom. Vi har haft bra dagar trots chocken över priserna, solat, badat, spelat kort och druckit rötjut. Dessutom spelade vi minigolf och jag vann över KG, gissa om det kändes BRA..... Nu ska vi iväg och ta oss ett kvällsdopp, laddar in lite bilder från semestern sen..... CU

onsdag 15 juli 2009

Uppe före tuppen



Troligen ä vi inte det men väl uppe tidigt både KG och jag, finns risk för att det kan bli en å annan sammanstötning innan vi är klara. Om cirka en timme ska vi iväg på en tur med Frugan och familj, när vi ska iväg brukar det alltid regna men idag lyser solen..... kanske kan bli läge för sol bad och glass?

måndag 13 juli 2009

Jordbävning?.....

...det kanske man skulle kunna tro me det är bara jag som promenerar med hårdrock på min mp3.Det värsta med denna musik är att jag får sån lust att spela luftgitarr, lufttrummor och headbanga, mellan varven när jag inte kan stå emot så släpper jag lös på ett grässtrå som gura och ger efter för mina lustar, en å anna headbang och trumvirvel blir det oxå. Men sjunga försöker jag stå emot, en av mina första prommisar så sjöng jag en del tills jag upptäckte att de stackars kvigorna höll på att ränna rakt in i taggtråden av blotta förskräckelsen,
Skönt att bo på landet och kunna göra vad man vill på sina promenader fast endera dagen blir jag väl tagen på bar gärning av nån granne, men den dagen den sorgen.
Nu ska jag se till att få lite sömn, käraste svärmor kommer stå på trappan tidigt i morgonbitti och då är det bäst att jag fått i mig kaffe så att jag inte förstör vår relation genom att skälla ut henne ;)

söndag 12 juli 2009

Städat!

När jag höll på och röjde av köket så fick KG ett spel ute i hallen. Vad som orsakade hans blodtrycksstrering och gormande var vårt trevliga trappskåp. Ett litet bra förvaringsskåp under trappen, kanske lite för bra. Det är så lätt att kasta in saker där och ganska snabbt blir det fullt och totalt omöjligt att hitta just det man leta efter. Bestämde mig för att göra nått åt saken, två säckar med skit, en säck med vinter skor, fyra stora väskor att lyfta upp på vinden sen blev det riktigt fint där inne, antagligen så kommer det int hålla allt för länge men man får vara glad så länge det varar. Nu suger det lite i sytarmen så det är nog bäst att jag stänger in mig i syrummet och skapar nått kul!

fredag 10 juli 2009

Rolig post!

Igår kom ett stort paket till mig, först stod det totalt still i huvvet och kunde inte begripa vad det var för nått. Efter ett par steg mot huset trillade pengen ner och jag var nära att slita upp paketet på tuds. Men den tråkiga vuxna delen av mig fick mig att hålla fingrarna i styr tills jag kom in igen (främst för att det regnade som sjutton). I paketet fanns min vinst från Jeanette , en härlig kasse i rödvitt prickigt, en virkad nyckelhållare, ett pärlvirkat armband, röd-vit prickiga servetter och ett härligt band i samma tema.
TUSEN TUSEN TACK!! för den underbara vinsten. Kommer att användas flitigt!
Nu är slit och släng kläderna på och jag ska börja tvätta väggarna i köket som nu ska bli gråvita istället för blå en perfekt syssla när det envisas med att regna även idag!

torsdag 9 juli 2009

Syväder



I tisdags drog vi iväg på en liten semester med husbilen. Åkte till Grisslehamns husvagnscamping. fick en riktigt bra plats med härlig utsikt;


Vädret var inte det bästa men det regnade iaf inte. Vår mellangrabb är ett litet blötdjur som näst intill aldrig fryser självklart hoppade han i vattnet, men ingen av oss andra hade det minsta lust att följa hans exempel efter att ha hört hans vrål och sett minen;

Vi skulle stanna ett par dagar var det tänkt men insåg att det fanns inte så mycket att ta oss för i det trista vädret så vi for hem. Hann inte vara hemma länge förrens det brakade lös, det dundrade på rätt rejält. Ja är lite knäpp av mig så jag drog på mig regnjacka tog en stol och satte mig på trappen och tittade på blixtarna. Dröjde inte allt för länge innan jag fick sällskap av KG och Lilleman, A som är lite skraj av sig stannade inne ;) Vi satt säkert en halvtimme och tittade på blixtar och räknad, en å annan smäll kom ganska nära och jag hoppade högt till Lillemans förtjusning ;)
Idg är ingen åska men grått å trist, regnat en hel del och det inbjuder till innesysslor. För mig innebär det en dag i syrummet. Har precis sytt klart och skrivit klart mönstret till min lilla handväska. Mönstret är nu skickat till min testsömmerska för att se om det smugit in sig några fel..... Nästa projekt är att få till något till FQ, blir ett litet snabbsytt projekt till att börja med. Bäst att hugga in på det så det blir klart nån gång!
Vad pysslar ni andra med???

måndag 6 juli 2009

Mardröm

Härom natten drömde jag att vi hade inbrott i huset. Det enda de jävlarna stal var mina symaskiner och tyger!!! Vaknade kallsvettig och med en hjärtklappning som inte var av denna värld. For upp ur sängen och ner till syrummet i blixtens hastighet, var nära att göra en kullerbytta ner för trappan. När jag kom in i syrummet och såg att både maskiner och tyger fanns på plats så pustade jag ut och satt på golvet en bra stund innan jag kunde förmå mig att resa på rumpan och sätta fart på kaffehurran. När kvällen kom och det åter var dags att sova så låg jag och vred å vände, kunde absolut inte komma till ro. Gav till sist upp, baxade ner en madrass och bäddade ner mig på golvet i syrummet.


Nu kändes det tryggt och jag somnade nästan ögonblickligen med förvissningen om att vilken hårdnackad brottsling som helst skulle pissa på sig och springa hem till mamma med svansen mellan benen om de fick syn på denna nyvakna kärring;

lördag 4 juli 2009

Lördagkväll....

...och vad gör jag då? Hade en plan på att ut och parta ikväll, men åldern gjorde sig påmind och jag insåg att det skulle bara anses som ännu ett bevis för min ålderskris. Så jag sitter här hemma vid mina symaskiner istället, broderar testblock inför kursen i höst och ska alldeles snart lägga sista handen på prototypen till mitt handväskmönster. Därefter är det nog hög tid att klia genicellerna (får klia rätt rejält för de är inte så många) och klura ut nått kul till FQ.
Vi gjorde en sväng till Uppsala idag kikade på lite olika saker som snart ska införskaffas för att piffa upp huset lite. Hade bestämt mig för att köpa en Ipod, men det slutade med en MP3 modell Sony Walkman, andra hörlurar lyckades killen lura på mig oxå, fast ska sanningen fram är jag nog glad för det, de sitter bra och ger ett bra ljud. Så nu åker de in i öronen igen för att lyssna vidare på boken jag efter sjutton bedrövelser lyckats få in, ingen dålig bedrift för att vara så gammal som jag.... Puss på er.... (nää jag har inte smygsupit utan är alldeles spiknykter men på gott humör ändå..)

torsdag 2 juli 2009

Ännu en semesterdag avverkad

Och det är synd att klaga, sover tills vi vaknar, ingen klocka väcker mig och jag kan ligga kvar och dra mig hur länge jag vill. Igår var vi som sagt på ett för oss nytt bad, vi har parat länge om att testa dt men har som inte blitt av förrens igår. Det är en sjö (eller nått) med vattenrutchbanor, ungarna fullkomligt älskade stället och vi vuxna led väl inte direkt vi heller, det är ett otroligt naturskönt område och väldigt välskött, enda nackdelen är väl att det ligger lite lånt bort mitt ute i ingenstans. Här kan ni läsa mer och se bilder; http://www.berkingebadet.se Idag åkte vi till ännu ett ställe vi inte tidigare besökt, ute vid havet, men det blåste rejält och var inte särskillt skönt i vattnet så vi stannade "bara" två timmar. Efter att lilleman tränat åkte vi till vår lokala sjö men inte till badet utan till ett ställe där det är klippor att hoppa från, riktigt kul var det att se killarna hoppa av hjärtats lust och skönt som tusan att få svälka kroppen innan det dags att sova.
Nått syende blir det inte alls, när det blir kväll och svalt så sitter jag bara och njuter, men snart är regnet här och då blir det nog en del sy.
God natt, nu ska jag nog ta och krypa ner i sängen och försöka få lite sömn!

onsdag 1 juli 2009

1 Juli

Så var redan juni slut och vi går in i nästa sommarmånad. Ska dra i handbromsen lite så denna månad inte går så fort, ska njuta av varenda minut av resten av semestern. Denna vecka har vi planer för varje dag, men det känns inte som någe betungande för de flesta planer är av ett trevligt slag. Idag ska vi som sagt till ett nytt bad, sen blir det fika hos pappa som fyller år idag. Stort GRATTIS till världens bästa pappa!!
Det här inlägget är inte vilket som helst, det är inlägg nummer 500!! Jag har tyvärr inte haft en tillförlitlig besöksräknare så jag har ingen aning om hur många besökare jag haft, vet däremot att det just nu är ett snitt på 44 besökare per dag. Tänk att det är så många som följer mitt ordbajsande! Kul kul. Jag har på mina inlägg fått 1126 kommentarer och den första var från en anonym, fast jag har mina gissningar vilken denna anonyma är. Snittet på kommentarer är 2,25 per inlägg. Trött på dessa fakta och vill att jag ska komma till slutklämmen? Så klart detta jubileum ska firas och det med priser. Kristina på Quiltbiten och Liz som har Squarelizonline har bidragit med vinster. Från Kristina kommer ett fint tygpaket med tre tyger;
Från Liz kommer ett necessärmönster med lite tillbehör (som inte syns på bild)

Den tredje och sista vinsten kommer från mig själv och är mitt nya mönster på handväska som nästan är klart, eftersom det inte är helt klart finns ingen bild, men i ett av de tidigare inlägget finns bild på den första jag sydde. Pga av denna värmebölja så har det tagit längre tid än jag räknat med att färdigställa mönstret. Men innan dragning är det klart!


För att var med i dragningen av dessa vinster så räcker det med en kommentar i detta inlägg. I mitt inlägg nummer 525 annonseras vinnarna, så när det blir beror helt på min blogginspiration :) Kom igen och skriv nått nu så du inte missar chansen......