fredag 30 januari 2009

Abstinens

Jag är så konstig i min kropp, igår kväll när jag skulle sova så kröp det som tusentals myror i min kropp och jag kom inte till ro. När jag väl slummrade till dök det konstiga mardrömmar upp. Drömde om mucklor som bar iväg med alla mina tyger och trådar, sabbade mina symaskiner. Vaknade med ett ryck och när jag fått ner hjärtfrekvensen och insett att det bara var en mardröm slummrat till på nytt då drömde jag att vi kommit hem och att det varit inbrott, det enda tjuvarna brytt sig om var att totallänsa mitt syrum. Efter den drömmen var det inte lätt att somna om, men det gick. Har fortfarande en konstig oro i kroppen och är omotiverat grinig. Alla dessa saker kan ju bara vara symtom på en sak; ABSTINENS. Inte efter alkohol, inte heller droger eller tobak. Nä värsta sortens syabstinens!! Hur kan jag vara så urblåst att jag frivillig utsätter mig för en hel vecka utan vare sig tyger eller symaskin, inte ens handsömnad fick jag med mig. Ni vet hur de säger; Är huvvet dumt får kroppen lida!!

Sista skiddagen

Idag är det sista dagen för oss i backarna och visst är det kul att åka men det ska bli skönt att få åka hem och komma in i normala gängorna igen. Dessutom har jag fortfarande lite träningsvärk i mina ben även om det blitt bättre.
Igår åkte vi allihop på kvällsåkning i en och en halv timme. Killarna tycker båda att det här är skitkul och vi kommer säkert åka fler gånger även om det kanske inte blir hit till Åre nästa gång. Absolut inte i centrala delarna av byn iaf, med tanke på allt festande runt oss. Onsdag kvällen var det lugnt så när på några gäng som drog förbi på väg mot krogen. Jag låg och läste min spännande bok av Tess Geritzen och somnade utan störningar vid halv elva. Vid halv tre på natten vaknade jag med ett ryck och undrade om det var jordbävning eller nått, när jag skakat hjärncellerna på någorlunda plats så hörde jag hur det skrålades "eeefteerfeeest eefterfeest" och fattade vad det handlade om. Funderade en sekund om jag skulle ringa till störningsjouren, men kastade bort den tanken, nog för att jag närmat mig Tant-stadiet men nån surkärring är jag inte!
Igår åkte iaf de festande ungdomarna hem och vi har sovit helt ostörda inatt. Med tanke på att det är fredag idag så är det väl bara räkna med att det brakar loss ikväll igen. Nu ska vi alla fall hoppa i skidkläderna och kasta oss ut i backarna!

onsdag 28 januari 2009

Stel som ett...



...kassaskåp är vad jag är nu. Stapplar omkring som en 80-åring med stelopererade höfter och benen spänner som tusan. Men vad gör det när vi har kul? Idag ar det lossnat för båda grabbarna, Lilleman klarar nu de svårare backarna och Mellangossen tar sig upp och ner i barnbacken för egen maskin. Tyvärr hade vi lite fö höga tankar om hans åkförmåga i morse så vi tog inte bilen utan backarna till barnområdet. Efter en del svett och tårar kom vi iaf ner och det var nära att han gav upp åkningen. Som tur var lyckades vi övertala honom att det är bara på´t igen. När humöret var på topp igen sa han till mig "Mamma du vet väl att man måste kunna krypa innan man kan gå, och den där långbacken imorse var inte att krypa!!" En bild innan vi åker nerför backen;
Mamma och lilleman och därefter en bild på KG;

Nu är middagen avklarad och trots ömmande och stel kropp så är det bara att hoppa i skidkläderna och ge sig iväg på kvällsåkning. Ett åk ska jag väl klara av. Såg att att våra kära unga grannar kom hem med ett gäng gröna påsar så det är lika bra att köra totalt slut på sig, då lär ju inte lite skrän från full brudar och brunstiga grabbar störa.

Go kväll på er!

Mitt i veckan

Nu är det vår tredje dag här uppe i fjällen. Gårdagen åktes det lite mer och det känns i vaderna idag. Har strechat och smort med Algesal. Hoppas kunna köra på lite hårdare idag. Dessutom är det kvällsåkning i vår hembacke ikväll. Proppen börjar släppa för Lilleman och han och jag gav oss ut på en längre tur tillbaka till stugan istället för att åka bil. Slutet på turen var en ganska brant backe och det blev många kullläggningar innan vi var ner där KG stod med Lillemans skor. Idag är det nog dags att låta mitten gossen åka lite friare, han har hittills fått åka med morfar.

Igår kväll var det inte lätt att somna, ungdomarna i lägenheterna under oss festade loss, hade väl inte varit nått problem om de hållt sig inomhus, men det var ute rätt mycket och skrålade. Fulla halvgapiga unga brudar är ingen ljuv musik för den som vill sova. Hade jag varit säker på att det var de i lägenheten under oss hade jag dansat salsa eller nått iknande sju imorse för att ge igen. Men det vore ju synd om hämnden drabbade fel...
Frukosten är nu avklarad och de flesta av oss är klädda för dagens äventyr. Lilleman trampar och vill inge hellre än att åka iväg nu, så det är väl bäst att jag lyfter på arslet och ser till att vi kommer iväg snart.
Ha en bra dag!!

måndag 26 januari 2009

Första dagen

Den har tillbingats genom att åka barnbackar, modell superlätt. Lilleman har ju åkt tidigare och för honom gick det hyfsat, men mellangossen hade fullt sjå att hållaordning på armar, ben, skidor och dessutom stavar. Han gjorde en split i liften så den fick stå still en stund, lyckades med att släppa taget för tidigt. Men trots allt kämpade han vidare och gav inte upp. ommer nog bli en slalomåkare av honom till sist :)

För att vi ska få känna på literiktig skidåkning så ger vi oss ut på kvällsåkning tillsammans med tjejerna. Killarna och morfar får mysa i stugan medans vi åker, när vi kommer tillbaka till stugan blir det bastu och en kalling (inte slang för kalsong utan en kall cider). Nu ska jag kissa utifal och sen spänna på mig skidorna igen. Nu ska vi köra så det ryker!!l

söndag 25 januari 2009

Framme

Nu har vi avverkat en sträcka på nära nog 60 mil. Tur att KG är den mansgris han är så jag slapp köra :) Väglaget var inte det bästa om jag säger så, moddigt och spårigt på vägen. En å anan luspudel fick en skopa ovett, (ja min KG har ett j-a körhumör han med). I Sundsvall stannade vi och åt lunch på Max, resten av biten var väglaget bättre. Pappa och tjejerna startade något senare än vi pga av att tjejerna skulle spela match först. De kommer nog inte fram förrens efter midnatt. Nu har vi ätit pizza och väntar på att bastun ska bli varm nog för att krypa in i och mysa.
Ha en härlig söndagkväll!!

Kaos

Det är med det ordet man kan beskriva min tillvaro just. Gapande gubbe och stressig morgon, men nu så ska vi nog snart komma iväg. Skriver mer om detta senare...

Sydde iaf klart täcket till den lille Boråskillen igår. Ska skicka det senare idag. Ingen kanonbild men så här ser det ur;

fredag 23 januari 2009

Det där med tid

Finns de som undrar hur jag hinner med att sy så mycket, har även blivit anklagad för att stulit Uppsalatid. Själv tycker jag inte att jag hinner så mycket som jag skulle vilja ibland, så vill bara min kropp vila fast min knopp skulle vilja ila :) Har dock lärt mig att lyssna på kroppen och ta´t lugnt ibland (bara det inte blir för ofta).
Jag är en person som älskar att ha många bollar i luften samtidigt och utnyttja tiden maximalt. När min dotter var liten så hade jag svårt att varva ner när det var dags för ammning, ofta kunde jag dricka ett glas cola och prata i telefonen samtidigt, kunde även laga mat eller bara gå omkring. Undrar varför hon var så överativ när hon var mindre??? Tack och lov så lugnade jag mig något när de andra telingarna kommit till världen, men bara lite lagom.
Älskar uppfinningen trådlös telefon, den som kom på den måste ha tänkt på sånna som jag, nu kan jag prata i telefon, och samtidigt hänga tvätt, plocka undan, laga mat eller nått i den stilen. Har försökt läsa mail och prata i telefon samtidigt men det har inte varit särskillt uppskattat av personen i andra änden, de påstår att jag blir frånvarande!!?!
På kvällen när jag kommer hem från jobbet så slår jag igång maten, springer ofta emellan och syr en söm eller har ett broderi igång så jag kan byta tråd mellan varven. Det är inte bara en gång jag bränt vid maten :)
Vår värmekälla är vedeldning och när man startar den så behöver man ha luckan uppe en stund och passa så det inte slocknar. KG ha står vid pannan och ser till att det startar, jag passar på att slå igång en tvätt maskin eller hänga tvätt eftersom tvättstugan är i rummet brevid pannrummet.
Titta på TV gör jag väldigt sällan och om jag gör det så springer jag och syr ett par sömmar i reklampauserna, KG eller ungarna brukar skrika när reklamen är slut.Har barnen läsläxa så kan de ju sitta inne i syrummet och läsa för mig medans jag syr, matteläxor och sånt får de gå till pappa med. Det där med att tillfredställa KG löser jag med en snabbis bakifrån samtidigt som jag skär mina tyger eller stryker sömmar. Som sagt hemligheten med att hinna mycket är att utnyttja tiden maximalt. Finns de som säger att jag är ett stressat yrväder, men de vet inte vad de pratar om!!

Kurs

Eftersom det är min blogg så kan jag ju fritt skriva hur mycket reklam som helst :) Kursen som jag ska hålla i är i Västerås i Liz regi helgen 14-15 mars. Jag ska hålla den ihop med Kikki, min del är att lära ut att sy necessärer. Kommer att göra ett speciellt mönster för denna kurs. Som sagt är jag jättenervös för jag vet att det kommer riktiga proffs på kursen, och hur ska jag kunna lära dem nått?? Fast kul som sjutton kommer vi nog iaf ha, det är jag ganska säker på och självklart hoppas jag kunna förmedla lite av min passion för necessärer.

torsdag 22 januari 2009

Torsdagmorgon

Borde känna mig pigg och fylld av hopp eftersom denna vecka snart är slut, men jag är bara trött. Tur det är semester nästa vecka även om det inte direkt blir någon vilovecka.
Ännu en jobbarkompis som blev förtjust i mina pennskrin, hon ville ha en med Nalle Puh, och det ska hon få. Sa att det skulle bli efter semestern, men jag kunde bara inte låta bli bli att sy ihop den igår.

Ikväll blir det allra sista på babytäcket, och sen blir det nog prototypsömnad för hela slanten. Börjar ju närma sig med stormsteg, alltså helgen då jag ska hålla i kurs. Då ska jag göra mitt bästa för att inspirera alla att tycka lika mycket om necessärsömnad som jag gör.

Nu måste jag leta upp mina strumpor och mina glasögon, vråla lite på ungarna så de gör sig klara, sen blir det färd mot jobbet för sista gången på en dryg vecka! Önskar er en bra torsdag!

tisdag 20 januari 2009

En bättre dag

Idag har jag inte alls varit så irriterad och grinig. Det har flytit på i sin stilla lunk. Men jag har varit så sjukt trött, kom inte i säng som jag skulle igår och det straffar sig. Har vilat en stund nu, inte för att jag vet om det gjorde saken särskillt mycket bättre men skönt var det. Ute i köket rumstrerar KG med disken och jag bara sitter här med ett leende. Funderar på att slå på symaskinen och sy några stygn innan det är dags att krypa tillbaka till sängvärmen.

Igår fick en kollega syn på mitt pennskrin och väste lite mellan tänderna "En sån där vill jag ha" Så jag sydde en åt henne igår som jag smög in på hennes skrivbord imorse. Hon blev både överraskad och glad. Tyget är ett av dem som jag köpte från Maggies.De här pennskrinen är både snabba och roliga att sy att jag tror visst bestämt att jag ska massproducera dem, men först har jag ett babytäcke till en Boråskille att sy klart :)

Utmärkelser



Det har trillat in Utmärkelser till mig, jätteskoj tycker jag. Nu har jag varit lite sen i starten att de bloggar som jag läser och tycker om redan fått dem. Men jag hoppas att ni vet att jag uppskattar att läsa era bloggar och uppskattar väldigt mycket när det skrivs nån liten kommentar. Livet har blitt så mycket roligare och rikare med alla bloggvänner. Tack för att ni finns och förgyller mitt liv!


Denna utmärkelse fick jag först av Lappeklipp hon syr så många fina väskor och har dessutom flera bra beskrivningar i sin blogg. Sen fick jag den även av Carina hons syr underbara Änglar, troll och kaniner.
Av Ann- Marlen och My fick jag en annan utmärkelse. Uppskattar deras bloggar mycket!!

“Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET- nærhet i rom, tid og forhold! Disse bloggerne er usedvanlig sjarmerende og søte, og formålet er å finne og å være venner. De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse. Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet, vil enda flere vennskap ha forplantet seg. Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse! Gi denne utmerkelsen til åtte bloggere, som igjen må velge seg åtte nye."

Nu är det dags att hugga in på frukosten och sedan ge sig iväg för att ta sig an allt som denna dag har i beredskap. Se you!!

måndag 19 januari 2009

Måndag hela dagen

Denna vecka hade kunnat få en bättre start, inte för att det egentligen hänt nått bara att allt varit så förbannat irriterande. Ungarna kvittrade som kanariefåglar innan jag svalt första klunken kaffe. Hur sjutton vågar dom?? Dessutom lekte de tjugo frågor med mig, att de bara fick ett surt muttrande till svar hjälpte inte, de fortsatte bara tjöta på.
Iväg i sista sekunden som vanligt, efter några hundra meter kom jag på att mobilen låg kvar hemma, tur vi inte hunnit så långt. Tjejerna hann iaf med bussen trots att det låg en luspudel med bromsolja i gaspedalen framför oss ner till byn. Efter att ha släppt av alla barn körde jag mot jobbet, hann ju inte långt innan jag var ikapp luspudeln igen, inte fanns det några möjligheter att komma om heller, så det blev en hel del svärande om usla bilförare som nästa gång kan ta bussen på väg in till stan. Kom iaf till sist fram till jobbet hetsade in och slog på min dator för att kontrollera var jag skulle vara på min kurs klockan nio (klockan var halv nio) datorn var självklart segare än ett vältuggat Toy och gissa om det rann fradga i mina mungipor. När jag äntligen fått igång datorseländet och öppnat mailprogrammet visade det sig att kursen började 13.00. Lommade iväg till lunchrummet och fyllde på kaffekoppen. Tog tag i dagens bahandlingsarbete och förmiddagen rullade på. Kursen var bättre än jag trott. Denna skitmåndag hade ju vad som helst kunnat hända. Hemresan gick väl inte någe fortare än det gjort på morgonen, det snöade ju och då kan bönderna som inte är vana att traktorn går fortare än 30 köra på i given hastighet, dessutom måste det bromsas ner till 60 vid möten vilket händer ofta, höll mig trots allt relativit lugn, nu är middagen överstökad och jag sitter med en kaffekopp och en bit 70% choklad och ber till högre makter att resten av veckan blir bättre än denna dag.

söndag 18 januari 2009

Jag ser det snöar



Av gårdagens fina men kalla väder finns inte ett spår idag. Har inte kollat termometern men jag vågar påstå att det är varmare idag. Dessutom så snöar det, eller fjunar, det är inte direkt några stora flingor, tror inte att vi kommer att behöva skotta iaf.


Trodde att jag tjatat ut alla om att vi om en vecka ska åka på skidsemester till Åre, men det finns de som missat det så jag fick en chans att "Tjöta" om det igen :) Ska bli riktigt riktigt skoj faktiskt. Har inte varit där på 20 år, misstänker att det hänt en del sen sist. Någon symaskin tänker jag inte släpa med mig ditopp, däremot ett par handbroderier. Nää jag gillar det fortfarande inte men jag har ju bestämt mig för att sy det här projektet jag startat och kanske att ett block eller två kan bli klara under veckan.


Igår sydde jag en necessär till en tjej, necessären var nästan klar, gick ut i vardagsrummet och tittade på TV en stund. När jag kom tillbaka möttes jag av en syn som fick mig att brista ut i skratt;
Undrar just om han känner på sig att vi ska ut och åka och ville tala om att han gärna åker med? Necessären är nu klar att lämnas imorgon, inredningen håller jag för mig själv :)

De finns de som undrar över mönster på dessa necessärer, jag följer inget mönster utan syr ur huvvet. Quiltbiten har ett mönster som påminner om min modell. Nu ska jag ta och äta lite frukost. Ha en bra söndag allihop!

En utlottning hos Ilda

Missa inte utlottningen av mönster hos Ilda pågår en dryg vecka till.

lördag 17 januari 2009

Ny butik på nätet

En ny nätbutik med Quilttyger har dykt upp http://www.killebergstygbod.se/ härliga tyger till bra priser. Har en så länge hållt mig ifrån att handla, men när jag kommer hem från fjällen så ska jag allt unna mig några roliga tyger.

Strålande härlig lördag!

Kallt som tusan ute men vad gör det när solen skiner?? Har varit ute på en 6000 stegs promenad med KG och Molly. Har även sytt lite på morgonen, en necessär i rött o svart, hoppas den ska vara klar innan dagen är slut. Nu tänker jag först och främst sätta mig i soffan med en kopp varm choklad och limpsmörgås. Kanske handbrodera några stygn.
Måste erkänna att resfebern börjar göra sig påmind, vad ska vi ha med oss? Har vi allt? Vilken tid ska vi åka? Hela huvvet snurrar som en karusell med tankar. Tvingade med gossarna (alla tre) till Thuns igår för han handla lit av det som saknas. KG och jag köpte ett varsitt underställ, svartrandigt glansigt och svart. Såg ut som en svart Michellingubbe i det och jag kommer inte under några som helst omständigheter låta mig fotas i det, men vi får väl hoppas att det fyller sin funktion; hålla mig varm!
Ha en trevlig fortsättning på denna underbara lördag.

fredag 16 januari 2009

Suck

En härlig fredag är det med många minusgrader och sol ute. Har varit ute en sväng och tagit in ved så jag har att hålla liv i pannan med. Har sytt lite på barntäcket med djungeldjur och känner att det börjar bli dags för lunch innan jag städar av huset inför helgen. Eftersom kylskåpet är gapande tomt så krävs en rejäl handling först, därav rubriken. Har ingen som helst inspiration och tank om vad vi ska äta under helgen. Trött på alla klassiker som tacos, pitabröd och hamburgare. Skulle ha känts bra om jag åtminstone haft nån tanke om vad vi kan äta under helgen. Men det får väl bli som det brukar, jag åker till ICA och hoppas att det löser sig där.

torsdag 15 januari 2009

Nytt strykjärn

Som jag skrev igår tänkte jag minsan nte åka hem utan strykjärn och riskera att stå utan en hel helg. Köpte ett på Onoff, Philips Azur som jag ville ha var slut. Så jag nöjde mig med ett Bosch, den har alla funktioner som är viktiga för mig. Hittills har ett strykjärn inte hållt mer en 2 år för mig så vi ska ska nog kunna hålla sams under den tiden. Har strykt och skurit tyger som inköptes på Quiltbiten idag. Vet att det finns nån som spricker av nyfikenhet över vad jag syr på, men kära du nu får du inga mer förhands tittar :) Snart mycket snart borde det dimpa ner i din låda, om allt går som det ska vill säga. Nu ska jag nog sy några sömmar istället för att retas. Tingeling!!

onsdag 14 januari 2009

Hämtat mig

TACK för era snälla och medkännande kommentarer. Ska alldeles strax sätta mig i soffan och sy för hand, trots att jag hatar det. Surade iaf inte allt för länge, kom på det gamla talesättet "I brist på limpa får man ta bröd" fast i mitt fall passar det bättre att kalla det ströbröd :) Kom på att jag har ett ministrykjärn!! Duger till att stryka mindre saker iaf. Detta innebar att jag kunde fortsätta det jag höll på med. Har under minst ett års tid tänkt att jag borde sy mig ett pennskrin. Älskar att ha många pennor och det finns alla möjligheter att samla på sig sånna. Knepet är sedan att behålla dem, har insett att jag inte kan ha dem i pennburken på jobbet. Tror att det finns "penn-mucklor där. Spelar ingen roll hur många pennor jag stoppar där, de bara försvinner. Men de i mitt pennskrin får vara kvar, det skrin jag har är alldeles för litet för en pennom,an som jag, så nu har jag äntligen sytt mig ett stort och personligt.

Imorgon trotsar jag och köper mig ett strykjärn, kan som inte vara utan. Kan inte klara mig på ströbröd alltför länge!

Orättvist

Nu när kraften kommit åter i kroppen och det verkligen kliar i mina fingrar att sy, då av alla gånger bestämmer sig strykjärnet för att sluta fungera. Det är så jag har lust att sätta mig på golvet och gråta. Dessutom tillåter inte ekonomin direkt några inköp eftersom vi inom kort ska iväg på fjällsemester. Fy bubblan vad synd det är om mig just nu!!

Lite piggare






Efter att ha vilat/sovit i stort sätt hela dagen igår känns det ngot bättre idag. Helt pigg är jag inte och strax ska jag bädda ner mig en stund. Men det har hänt lite i syrummet idag. Har fått UFO-örngottet klart idag. Framsidan består av block som blitt över från ett täcke, har frihandsquiltat med tunn vadd. Baksidan är ett tyg som förljer temat. "Gubbarna" är broderier från Huskvarna, rymdskeppen är klippta ur ett tyg, fastsydda som applikationer.

Blir jag piggare under eftermiddagen så kanske jag skulle ägna mig åt att tvätta min bil :)

Men nu ska jag i alla fall vila en stund och lyssna vidare på min bok.

tisdag 13 januari 2009

Slö

Fick ju helt oväntat ett dag hemma, då yngste sonen är hängig idag. Borde med andra ord kunnat uträttat något, men allt jag uträttar är att ligga på en madrass och lyssna på bok. Tror visst att även jag är hängig. Det enda jag orkat uträtta är att sy fast några applikationer på UFO-örngottet, hämtat posten. I lådan låg det andra av de två paket med tyger som jag beställt. Det förra kom i fredags. Båda paketen har undkommit KG`s vaksamma ögon, sicken tur :)
Det första paketet kom från Maskinbroderi och innehöll dessa godbitar;
Idag kom ett paket från Maggie som säljer ut sina tyger till halva priset. Tygerna som fanns i det fick mitt hjärta att slå extra slag. Hur fina som helst! Har faktiskt ett prjoket i huvvet redan, men det får vänta nån dag iaf.
Nu ska jag återinta min plats på madrassen, slöheten har inte släppt ännu.

Morgonstund

Har inte guld i mund, inte för mig iaf. Känns bara som en plåga, nu börjar väl iofs livet återkomma till min kropp.
Hmm, blev akutkallad till vardagsrummet, lilleman mår inge bra, glansiga ögon och huvudvärk. Bäst att stanna hemma med honom idag. Känns inge bra att tvinga honom till skolan i det skicket. Vi får se hur det utvecklar sig under dagen.

måndag 12 januari 2009

Nu blev det kväller

Voffo dådå? Fast ärligt talat tycker jag det känns riktigt bra, om det inte vore för att det är kallt i huset. Orkanen som härjar ute har blåst genom väggar och tak, vilket säkert förklarar både kylan och oredan i mitt hus. Ska ta och pallra mig in i duschen och duscha mig varm, sen ska jag sy. Täcket med djungeldjuren är nu klar i min tanke och jag lär väl göra nått av den innan bilden försvinner och det skapas ännu ett UFO. Har jag hoppat på en utmaning för att minska UFO och då ska banne mig inte några sånna skapas under året heller. Det för bli ännu en utmaning till mig själv.

Måndag

Så var det åter måndag och det är snart dags att ge sig av mot jobbet. Är inte alltför sugen att sticka ut snoken utanför dörren. Hur nämligen hur vinden pinar runt husknuten. Kan inte låta bli att undra om min lilla Yaris kommer klara av att hålla sig på vägen ända till jobbet idag, den är liten och vinden stark....

söndag 11 januari 2009

Lite fart



Fick upp lite fart och har grejat lite, fått klart fyra maskinbroderade Djungeldjur från Smartneedle. Ska sy ett barntäcke av dem, har ingen riktig klar idé hur ännu men den kommer...

Har plockat fram två projekt som till hör kategorin för utmaningen jag hakat på, det ena är tänkt som en kundde, men jag har tänkt om och det kommer bli ett örngott till en vanlig kudde. För att live upp den lite har jag satt på lite applikationer som jag klippt ur ett tyg. Har även tagit tummen ut och sytt ytterligare ett block maskinapplikation, har två block klara sedan tidigare. Det ska bli ett barntäcke i starka färger.


Nu ska jag krypa ned i sängen och fortsätta med handbroderiet som jag påbörjade häromdagen. Ska broderas nio block och det är inte utan att jag funderar på om jag blitt alldeles från vettet. Tror jag verkligen på fullaste allvar att jag kommer ro detta iland? Men det är ju som sagt utmaningarnas år så jag måste ge det en chans.


GOD NATT!!

God morgon!

Borde kännas kanon eftersom det fortfarande är helg, men jag känner mig så trött och har inte lust med nånting. Klockan är ju inte så mycket ännu så än finns chansen att jag kommer igång snart. Har hävt i mig två koppar kaffe och det känns inte som det hjälpt ett dugg, ska ta en till kopp och se vad som händer. I värsta fall så får jag ta mig en joggingtur för det brukar få fart på blodomloppet.
I fredags firade vi KG´s lillebraor som fyllde 20 år, han fick en herrparfym och ett badlakan. När han öppnat båda paketen kunde jag inte låta bli att säga; " Vi tyckte du luktade så illa sist vi sågs". Badlakanet broderade jag Linneas Surströmming i glas, fast i detta fall är han en Fyllesill.

Nu ska jag äta lite frukost och försöka få fart på kroppen!

lördag 10 januari 2009

Phuu

Sitter nu och laddar inför att tända eld i pannan och diska. Ser ut som en Orkan dragit fram över mitt kök, Petter tror jag visst jag ska döpa den till. För sån ordea som den ställt till så måste det bara vara en manlig orkan. Men kanske jag har fel för den har även lämnat efter sig ett femtiotal bullar, en långpanna moccarutor och en botten till en budapestrulle. Kanske, men bara kanske (tänker inte erkänna) orkanoredan beror på min egen framfart i köket?? Ja ja hur det än är så får jag väl masa mig ut i köket och röja undan för snart invaderas huset av tre tonårstjejer. De ska iväg på fest ikväll och ska göra sig i ordning samt äta hos oss. Synd att jag planerat tacos och inte nått med massor av vitlök i............

Lördag

Men inte vilken lördag som helst, nä en viss person fyller år idag. Egentligen vill jag nog förtränga det lite, inte tänka allt för mycket på att min lilla dotter är på god väg att bli stor. Idag är det bara ett år kvar innan hon blir myndig, och vi vet ju alla hur fort ett år går. Min förstfödda fyller 17 år idag, hur gick det till? Eller hur är det ens möjligt? Jag är ju inte så gamal att jag kan ha en så pass stor dotter eller hur? Nått fel är det som är knasigt. Hur som helst ett stort GRATTIS till min underbara goa tjej! HURA HURRA för M idag!!!

torsdag 8 januari 2009

Då var det slut

På den här arbetsveckan alltså, en ganska lagom ansträngande vecka :) Imorgon är det studieledigt, har klarat av min kurs för denna omgång, (i god tid dessutom) men jag har en bok som jag borde läsa och skriva recention på, det tänkte jag ägna mig åt imorgon blandat med slappande och sömnad. Kg´s lillebror fyller 20 imorgon så jag misstänker att det blir till att fira honom.
Snart är det TV dags, innan dess ska jag förbereda ett handbroderi, ja ja jag vet att jag alltid sagt att sy för hand är att häda mot symaskinen, men detta är ju ett utmaningarnas år för min del. Att brodera nått för hand och förhoppningsvis få det klart skulle kännas som en stooor seger. Har inte så lång tid på mig så det är väl bäst jag hugger tag.

tisdag 6 januari 2009

Nästa projekt i utmaningen

Har plockat fram nästa projekt som jag ska sätta tänderna i. Meningen är att det ska bli ett större täcke. Vet inte om jag ska sy efter det mönster som jag från början tänkt, eller ett annat. Hur som helst ska dessa flygande gäss först sys ihop till stjärnor och det ska jag börja med ikväll.

En bättre dag

Egentligen så blev det bättre redan igår kväll. Rörmokarna blev klara och vi fick vatten redan vid fem, efter middagen åkte vi till Thuns köpte det som saknades för att färdigställa saker. Hemma igen sydde klart första projektet i utmaningen, blev som jag tidigare skrivit om ett par julgrytlappar. Skönt att vara ute i god tid för en gångs skull :)Idag har jag sytt ett karottunderlägg och med matchande grytlappar. Mönster och broderier kommer från Linneaartline.

Vet inte riktigt vad jag nu ska hugga tag i, finns en hel del att hugga tag i. Borde börja med att ta ett motionspass. Behöver se till att bygga upp konditionen inför vår Åre-resa. Senare rapport om hur det blev kommer troligen.....

måndag 5 januari 2009

En sån där dag

Vissa dagar funderar jag på varför i helvete klev upp ur sängen, idag är en sån dag. När jag vaknade i morse så hörde jag hur KG stökade runt och jag hörde på hans sätt att det vat nått. Drog täcket över huvvet och tänkte ligga kvar tills KG åkt iväg till sitt jobb. När det tystnade kröp jag ur sänghalmen och smög in i syrummet, satte igång datorn bara för att upptäcka att den inte ville starta. Instörtandes kommer KG och meddelar att vi inte hade nå vatten, antagligen på grund av kylan. Ut och strö lite gammal halm runt pumphuset sen drog jag till jobbet. KG gav inte upp utan försökte få loss isklumpen med hjälp av varmluftspistolen vilket resulterade i att det hela skiten sprack. På väg in till jobbet hann KG ringa tre eller var det fyra gånger, hade till sist lust att be honom dra åt helvete. Varför jag var på så dåligt humör?? Hade ju inte fått nått kaffe!!! När jag kom till jobbet bad jag dem hålla sig undan ett tag. Drack två koppar kaffe och kände hur livet började kännas okej. När jag varit iväg och köpt lunch såg jag att luften var så gott som slut i ena framtäcket. Skulle skiten aldrig ta slut?? Gick bra att pumpa i luft i däcket så jag kunde ta mig hem, hemma hade rörmokarna kommit och kämpar i detta nu med att få fart på vårt vatten. Tom datorn hoppade igång efter en del trixande så nu börjar hoppet komma åter kanske allt löser sg till sist. Fast lite irriterad är jag, kaffesugen som sjutton och KG ränner här inne i syrummet där jag kurar och vill vara i fred. Men det är bäst att bita sig i tungan och vara tyst, så ska han följa med mig en sväng till Thuns. Behöver köpa lite tyger för att kunna sy klart lite.

söndag 4 januari 2009

Känner mig duktig idag

Har som jag tidigare skrivit städat grundligt i syrummet idag, riktigt fint härinne nu. Innan jag slog igång syendet gav jag mig ut på en promenad, 30 minuter i 18 minusgrader!! Borde verkligen satt på mig långkalsonger. Efter middagen slog jag igång broderimaskinen och broderade hjärtan till grytlappar som jag länge planerat sy. De är nästan klara nu, fattas bara avslutningskanten, men jag har inge svart tyg kvar i lådorna.
Nu funderar jag på att sy en storkarottis, mönster från Linnea. Ska kolla upp om jag har vad som krävs hemma i lagret.

Drabbats av en bacill

Bytte ju dator för ett tag sedan, en med lite större hårddisk, har inte satt in broderiprogrammet ännu och bestämde mig för att det nu är det hög tid. Ett litet problem bara, hade ingen aning om var skivan fanns. Kände hur det började klia i kroppen och kännas lite konstig, insåg att jag drabbats av "Storstädarbasilusken" enda sätt att få den i schack var att sätta in en talbok i datorn och ge efter för bacillen. Nu har jag rensat lådor med papper, slängt en massa skit och sorterat tidningar. Skivan har kommit fram och nu kan jag installera programmet och börja brodera. Behöver sortera mönster, men det får vänta tills bacillen kommer nästa gång för nu känner jag att sy-bacillen tagit överhanden och beslutat mig för att smida medans järnet är varmt.

fredag 2 januari 2009

Startat

Jag har redan börjat på utmaningen så jag ska slippa skamvrån i januari åtminstone :) Letade upp dessa rutor som planerats bli grytlappar;De har nu fått sina ramar och är quiltade, saknas bara avslutningskant och hank, men det får vänta tills en annan dag. Är alldeles för trött för att sy vidare.


God Natt och sov gott!

En utmaning

Ramlade över en utmaning som jag inte kunde motstå hos May Britt . Den går i runda slängar ut på att sy klart ett projekt i månaden, ett UFO, ett WIP, WISP, eller ett mönster som man länge tänkt göra. Besök hennes blogg för mer information. Hoppas nu att livet inte ställer till allt för stora problem för mig att genomföra detta. Nån skamvrå vill jag ju inte stå i.

Kom igen nu, hoppa på detta för det kan ju inte bli annat än kul!!

Årets första alster...

...blev inte helt otippat en necessär. Den här hade jag lite problem med hur jag skulle få till, visste bara att det skulle vara en sminkväska till en 13 årig tjej. Enkelt i svart grå toner funkar alltid enligt min dotter, får väl höra senare om så är fallet. Det applicerade hjärtat på necessären är ett broderi från Linneaartline.


Idag har vi vartit på bio. Vi såg "CHIHUAHUAN FRÅN BEVERLY HILLS", vann 4 biobiljetter till den filmen på radiokanalen Lugna favoriter före jul. Söt lite lagom förutsägbar film. Före filmen smet jag in i en lampaffär när KG skulle köpa lite nyttigheter till min bil. Där hängde lampan L, dessutom kraftigt nedsatt. Hade kostat 2199 nu 399, var helt enkelt inget att fundera på. Nu tänker tyvärr inte KG sätta upp den innan vi rustat vardagsrummet, men den som väntar på nått gott..... Nu ska jag fylla på ved i pannan, sätta på kaffehurran och sen ska här sys. Tänkte sy nått annat än necessär för en gångs skull, vad har jag ännu inte bestämt.

torsdag 1 januari 2009

Ännu en...

Har du ett favorit vinterord? Skriv då det i en kommentar i detta inlägg hos Helena för en chans att vinna en vinterbonad.

En Giveaway

Hittade en blogg som har en utlottning för att fira sitt 300:e inlägg, Lappetausa . Jag deltar, gör det du med vetja! Bloggen är väl värd ett besök, mycket fint fanns där att titta på.

Årets första dag

Denna årets första dag är jag en slagen hjältinna, orkar inte ett dugg. Gick inte för hårt åt flaskan igår så håret ömmar inte ett dugg. Vi var däremot i farten tills tre i natt och det har satt sina spår på hela familjen. Jag fick en snilleblixt och drog in en madrass i syrummet, slog igång en talbok och la mig till rätta, man behöver knappast vara nått större geni för att förstå vad det slutade med. Just det jag slocknade och av talboken hörde jag inte många minuter, det var bara att backa och börja från börja om från början. Måste erkänna att det är ganska skönt att tillåta sig själv att bara slappa. Frågan är nu om jag ska ta och sy lite, eller fortsätta slappa....