torsdag 31 juli 2008

Vill så gärna sy

Men orkar inte, finns ingen kraft att uppbåda i hela kroppen. Nu borde det bli svalare om dagarna och krafterna återkomma. Idag låg vi på badet å flämtade, KG kom efter i egen bil och när han skulle åka blev jag ensam kvar med "Frugan", så skönt att bara ligga där och slappa å pladdra skit utan att behöva hålla koll hela tiden. Men men det var nog inte meningen att jag skulle ha det så bra för det dröjde inte många minuter innan regnet började. Först kom några enstaka stora droppar och vi satt kvar, tänkte det här går över fort. Men istället så tilltog det, var bara att ge upp och packa ihop sig. Köpte med pizza hem, mumma vad gott det var. Vid det laget vräkte regnet ner och åskan dundra på bra ute. Men inte gjorde det oss ett dugg, vi hade ju bokat in oss på bio. Såg Kung Fu Panda, jisses va skoj den var, tom mamman skrattade gott mången gång. Nu är jag som sagt lite trött, fast det känns som om nån form av kraft är på väg tillbaka, kanske kanse kan det bli nått stygn sytt ikväll iaf...............

Snart slut

Nu är det inte många dagar kvar på den härliga semestern, men jag ska inte klaga, vi har haft hyfsat väder och gjort en hel del skoj. Det skojiga är inte slut än.... Ikväll ska jag och grabbarna gå på bio, vi ska se Kung Fu Panda. Imorgon får jag fint främmande så det är bäst jag tar på mig städkostymen och gör ett ryck, innan det är dags att bada. På lördag ska vi troligen ha kräftkalas med Frugan och hennes familj, hattar på och hela kittet. Söndagen kommer nog att gå till att få ihop huvvebitarna och massera det ömma håret!
Igår kväll efter middagen gav jag mig ut och sprang, efter ca 5 km plockade familjen upp mig och vi åkte till sjön för ett kvällsdopp, första gången i år faktiskt. Förr om åren åkte vi dit näst intill varje kväll. Men vattnet har sjunkit undan och det finns ingen brygga där det är djupt nog att hoppa ifrån, det tycker mina killar är astråkigt.


Killarna fick en sommarslant av morfar (ja det fick dotra med, hon köpte Björn Borg skor!!) som de köpte ett varsitt radiostyrt flygplan för. Vi har ju sån tur att runt om oss finns stora ytor i form av åkrar som är slagna, där springer de nu för fullt och försöker lära sig att hantera planen. En å annan kraschlandning blir det!!
Nu är det obligatoriska morgonkaffet urdrucket och det är dags att kavla upp ärmarna inför operation storröj!!

onsdag 30 juli 2008

Jag e med å tävlar

Hittade en skoj tävling som jag kände att jag måste vara med i, vinsten är hårvårdsprodukter från Wella och vem behöver inte sånt till det trista tråkiga sommartrötta håret??

Tävlingen finns här;


tisdag 29 juli 2008

Sista veckan...

....är vi inne på nu. Känns lite kluvet, ska bli skönt att komma igång igen samtidigt som det är ruskigt skönt att gå hemma och göra vad man vill, när man vill. Igår var jag på bio med Frugan, vi såg Mamma Mia. Före bion hann vi springa på stan och glo i affärer, och äta sushi. Hittade så många fina halsband, synd bara att de är så dyra..
Idag har jag tagit en sväng till Thuns och köpt lite tyg och vadd. KG´s kusin i Finland har fått en liten gosse så nu ska ett täcke som legat ett tag göras klart så det kan skickas dit. Just nu är det tok för varmt för att sy så det lär bli bad först, och sy ikväll.

söndag 27 juli 2008

Hemma igen!

Så har vi åter landat i hemmets trygga vrå efter fem dagar på vift. I onsdags morse drog vi iväg hela familjen tillsammans med pappsen till Orsa.Det var ganska fullt på¨campingen men fick iaf en bra plats utan el. Hade det varit för oss vuxna så hade vi stannat på den platsen. Men de stön som tonårsdottern gav av kunde ha misstolkats så på torsdags förmiddag köades det på receptionen och vi fick en el-plats, ganska mysig den med, längst in mot skog och sjö och lugnt runt i kring. Första kvällen bestod av enkel middag köttbullar, grillade tomater, mos och korv.

På onsdagskvällen var vi in till centrumet av Orsa eftersom det var något de kallade Orsa yran. Inte så speciellt för oss men mycket folk att titta på iaf.
Torsdagen slappades det på stranden, grillade fläsfilé och grönsaker till middag. På kvällen spelade vi äventyrsgolf, riktigt kul och det gick ganska bra för oss allihop.


Fredagen spenderade vi på Leksands sommarland i gassande sol. Gissa om vi kände oss genomstekta när vi åkte därifrån. Inte hindrade det från att ta ett par kvällsdopp. Lilleman och jag cyklade till konsum för att handla nått till middagen, när vi kom dit och såg att där låg en pizzeria behövdes inte många sekunders betänketid innan vi bestämde oss för att det fick bli pizza. När vi skulle därifrån så kliade jag mig rejält i skallen och funderade på om det var ett genomtänkt beslut; fem pizzakartonger på ett cykelstyre!! Ringde KG som fick cykla och möta oss, men faktiskt så gick det rätt okej att balansera dem mitt på styret, gissa om folk stirrade när jag cyklade förbi. Nästan framme vid campingen var ett gupp, locket på översta kartongen for upp rakt i nyllet på mig, hur duktig jag än är på att balansera pizzakartonger så kunde jag ju knappast utsätta mig för att cykla genom hela campingen med locket för ögonen. Så det blev till att stanna för att rätta till dem. Då nöp KG fyra av kartongerna. Var nog lite rädd om sin manlighet, hur skulle det sett ut om jag cyklat genom campingen där det vimlade av folk med alla kartonger och han inga!?!
Resten av kvällen gick åt till att dra ner killarna i syndens näste, Vi lärde dem spela poker, eller var det de som lärde oss?? Barnen fick Hubba Bubba och storasyster skulle lära sina bröder att blåsa bubblor, men det gick inge vidare;

Lördagen ville vi inte tillbringa för mycket tid i solen så jag, pappsen och Dotra åkte in till Mora för en shoppingtur. Men hugaligen det var oxå hett, vilket iofs inte hindrade att det gick åt en å annan krona. Väl tillbaka blev det en smaskens middag som bestod av grillat, tänk att det blir så mycket grillat när man är på camping.
Den manliga skaran spelade kort och jag satt med handquiltning, kom en bit faktiskt, nu när maskinen är hemma så frestar det att riva upp hela rasket och quilta på maskin. Tur att jag är envis av mig, nu har jag bestämt att jag ska ha handquiltat och eftersom jag kommit en bit på väg så får det bli på detta!!
Imorse blev det frukost och sen packa ihop. Kom iväg vid tio, hemma vid två. Var alldeles upphettade så vi for iväg och badade en sväng. Packa ur husbilen får bli imorgon, orkar inte nu!!
Avslutar med en bild en vybild;

Nu är det slut på resor för vår del denna semester, endast dagsturer till nått bad om det fina vädret håller i sig. Resten av denna kväll ska jag slappa i soffan!!

tisdag 22 juli 2008

Kärt besvär

Idag fick jag göra en resa till Östhammar, började där att köpa ett lås till våra cyklar, titta på en utställning av quiltar på biblioteket, därefter köpte jag handquiltningstrådar och hämtade hem en efterlängtad vän;
När jag lämnade in maskinen i fredags var hon tveksam att de skulle hinna innan tisdag, som var mitt önskemål för att kunna hämta den innan butiken kommer vara stängd i två veckor. Hon skrev iaf på lappen "helst tisdag". I morse ringde telefonen, det kallar jag service. Tack för det Atelje Syboda i Östhammar!!
På eftermiddagen har vi haft middagsgäster, Lillasyster, min kusin och Pappsen. Så trevligt så!! Snart så börjar Morden i Midsommer och det vill jag inte missa.....

En bit på väg

Satt och handquiltade febrilt framför TV´n igår. Tittade på massa nördiga shower som jag aldrig brukar titta på. Kom faktiskt till ca hälften, särskillt snygga stygn får jag inte till, jag föredrar helt klart att frihandsquilta. Men eftersom detta täcke ska vara pluffsigt och gosigt så kan jag ju inte quilta det för mycket, på det viset passar det med handquiltning.

Idag ska det städas, packa in tvätt och en massa sånt däringa tråkgöra. Men till kvällen får jag ju fint besök, käraste Lillasyster och en kusin jag inte träffat sen han slutat med blöjor (känns så iaf....) kommer på besök. Även pappsen kommer, och jag ska bjuda på middag. Har tänkt mig fläskfilé i creme fraise och ris. Enkelt men ganska gott.

Känner att jag måste svara på två kommentarer;

Anette; brukar alltid säga att jag ska inte testa för då kanske jag gillar det :) Det skulle ju inte var bra alls för min image....

Ullis; Jag har dammat av den gamla Berninan, men när jag skulle testa så hande jag inga spolkapslar till den. Jag håller iaf tummarna så hårt att de vitnar så att jag idag får ett telefonsamtal om att min Bernina är klar på servicen.

Nu ska jag ta och äta lite frukost och sätta fart med allt så jag blir klar i rimlig tid. Önskar er alla en fin dag!

måndag 21 juli 2008

Desperat!?!

Har i tidigare inlägg funderat på om jag håller på att bli tokig på riktigt, nu har jag fått för mig en sak till. Men det kanske inte är bevis på galenskap utan mer tecken på desparation. Mina symaskiner finns ju inte att tillgå och jag har massor jag vill göra just nu. Har ett scrapstäcke som jag hade tänkt quilta efter mitt Bento Box, så nu har jag letat upp en provbit och testat, håll i er; Handquiltning!! Jag som avskyr att sy för hand och ansett att det är att häda mot symaskinerna. Nu har jag iaf handquiltat min provbit och det gick hyfsat, scrapstäcket är därmed hoplagt och nu startar jag med att handquilta det. Troligen blir det inte klart inom de tio närmsata åren, men man vet aldrig.....

Bondgöra

Jag bor som bekant på landet, även om jag inte är uppväxt här och därmed kan kalla mig för riktig bondjänta måste man ju anpassa sig till miljön. Det finns aktiviteter som är utmärkande på landet som tex Ko-Bingo. Det har vi inte sett till nån här i närheten, men igår var det en annan typisk Bond-aktivitet inte så långt från oss; Traktorrace! Självklart packade vi fikakorgen och åkte dit tillsammans med Frugan och gubbe. Sitter på en taggig stubbåker(hade lärt oss i år så stolar var med!), där dammet ryker från mer eller mindre rostiga traktorer.
Vår favorittraktor gick det dessvärre inte så bra för, men kul att titta på den är det iaf;
I år blev det en ny vinnare, den trefaldige mästaren slogs ut, vilket vi tyckte var lite kul. Är vi bara hemma nästa år så lär vi sitta där igen, för att rätt skoj att se hur de framför sina traktorer tycker vi att det är.
Nu ska vi göra lite förberedelser inför nästa skojiga händelse!!

söndag 20 juli 2008

Tredje olyckan...

så där ja då var den tredje och den värsta katastrofen ett faktum!! Redan igår fick jag ett kraftigt tecken på vad som komma skulle, broderingen på Brothern börade trassla, ingen nyhet; Tredje gången samma fel på det år jag haft den. Men men semestertider som det är fick det vara för nu. Av med broderienheten och startade istället frihandsquiltningen som ni såg bild på tidigare. Men rätt var det var låste sig hela maskinen sig och det skrek om den. Rengjorde på och av med strömmen några gånger men tji, den vill inte. Enda fördelen med eländet är att nu kan de inte säga att det inte är nått fel på maskinen. Det är ju bara det att den andra maskinen är på service och har jag otur som jag just nu verkar ha får jag inte tillbaka den förrens och tre veckor och då är ju semestern slut. Buää vad lessen jag blir. Få se om jag vågar mig på att handquilta, men då går väl händerna sönder!!

På g...

Så här ser det ut på vårt köksbord just nu;En liten tjuvkik på quiltningen så här långt eller kort :) Är lite tungquiltat och blir ett å annant snedsprång men hoppas på att det inte ska synas allt för mycket på den färdiga quilten sen.

Nu ska jag ut och trava ved en stund, sen quilta lite igen...

Halvtid

Idag har hälften av semestern gott, det känns inte stressande, tycker vi tagit väl rätt på den här tiden. Ifredags var vi i Östhammar och spelade minigolf med grabbarna.


Fick även äntligen min Bernina inlämnad för service, hoppas på att den blir klar nästa vecka nån gång. Men som sagt har ju en till maskin och jag är inte helt strandsatt. Köpte även ett passande fodertyg till min väska. Sydde även ihop en minis som matchar;

Var ett tag orolig att latmasken fått ett ordentlig tag om mig och ätit upp "springviruset" men si nädå, i fredagskväll började det krypa konstigt i benen och jag gav mig iväg och sprang, fy bubblan så skönt det känns efteråt. Igår hade vi en riktig mellandag när vi bara grejade lite här hemma. KG travade ved, jag röjde köket. Min käre pappsen kom och vi började kolla igenom och satte fart på våra cyklar. Senare tog jag allihopa mina grabbar till hjälp och la ihop min Bento Box med vadd och baksida. Till baksidan köpte dottern ett dubbelssängslakan i satin när hon var till stan och shoppade igår. Nu tänkte jag duka upp lite fruksot och sen ska jag quilta järnet ett tag....

lördag 19 juli 2008

Jag har blivit utmanad

Jag har blivit utmanad av June på www.junebacken.se , det var några dagar sen men så ska jag ta tag i saken :)
Först tar vi reglerna!
Svara på alla frågor. Välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar. Be dem läsa din. Låt personen som utmanat dig veta när du svarat på utmaningen.
Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag:
  • Dricka kaffe och slösurfa så att jag kommer igång
  • Tvätta och hänga tvätt
  • Röja av lite så att inte huset gror igen fullständigt
  • Troligen iväg och bada med barnen
  • SY!! Om det inte blåser allt för mycket ute ska jag lägga ihop ett stort täcke, min Bento Box som väntat ett tag nu på att bli klart. Ska även sy ett par minisar så jag får prova ut en mall. Har utlovat ett mönster till en sy kompis. Måste nog oxå slå igång med grytlappar till ett byte.

Vad gjorde du för 10 år sedan?

För tio år sen jobbade jag som vikarie inom hemtjänsten i Österbybruk, på hösten började jag läsa enstaka ämnen på Gimo Bruksgymnasium för att få ett komplett gymnasiebetyg att läsa vidare på. Hade då två barn som var 6 och 2 år gamla.

Ställen du bott på!

Jag är en riktig Upplänning, har hela mitt liv bott i Uppland, men på en del olika ställen. Mina första tolv år bodde jag i Gimo med min pappa. Därefter flyttade jag till Upssala och bodde med mamma tills jag blev 18 år, då flyttade jag till Österbybruk där jag i två år hade tillbringat all ledig tid. Elva år senare närmare bestämt våren -00 hade familjen vuxit ur huset vi bodde i, farfar kunde inte längre bo kvar på sin gård. Så efter en del funderingar bestämde vi oss för att flytta dit. Innan vi hann få allt klart för inflytt dog farfar, men han fick iaf veta att vi skulle bo på gården vilket jag tror kändes bra för honom. Gården har varit i vår släkt sen 1800 talet, bosdadshuset byggde farfar nytt nån gång på 60-talet. Kommer nog inte att bli kvar här resten av livet, men många år till har vi nog planerat!

Fem saker du skulle göra om du var biljonär!

  • Sätta en dynamitkubbe i vårt hus, jämna med marken och bygga nytt!!
  • Riva ena boden på gården som absolut sett sina bästa dagar, alldeles för risigt skick att göra nått åt. Gjuta ny platta och bygga upp nytt. I det huset skulle då rymma bastu med flådig relaxavdelning, carport och på övervåningen ett aktivitetsrum med biljardbord jukebox och bardisk.
  • Finns ju en del uthus på vår gård så antingen skulle ett av dem byggas om till systuga med gästrum, eller så skulle nytt byggas. Stort ska det vara och minst fyra gästrum så jag kan ha syvänner sova över.
  • Köpa mig en longarm quiltmaskin, är ju bara såå kul att quilta på en sån! Gubben skulle få en riktig värstingbåt så han har nått att sysselsätta sig med.
  • Bjuda alla mina nära och kära på en kryssning i Västindien eller nått sånt, sen skulle jag såå klart resa till USA för att köpa på mig onödigt mycket tyger att klappa och lukta på de dagar humöret är nere!

Eftersom det nu är semester och bloggandet inte är lika flitigt som förr så vet jag inte riktigt vilka jag utmanar, men om någon läser och känner att de vill; så ta utmaningen vetja!

fredag 18 juli 2008

God morgon!

Idag tror jag att det är en bra fredag för många, sista dagen innan semestern! För mig är det oxå en bra dag även om halva semestern redan gått. Jag känner att dessa två veckor då vi gjort vad faller oss in, gjort nytta och roliga saker, har laddat mina batterier.

Inga fler olyckor igår, än är inte faran över... Sydde en hel del igår och mest på Brothern, funkar ju riktigt bra och kul är det. Tyvärr har mucklorna försnillat en viktig grej till maskinen som jag måste ha för att sätta dit pressarföttern. Har löst det genom att sy med prommenadfoten och det funkar. Den här väskan är snart klar;

Plockade fram en låda med block till ett projekt som inte blev som jag tänkt. Tygerna räckte inte till ett täcke, när jag upptäckte det tog både ork och lust slut. Som sagt igår plockade jag fram dem igen och sydde en väska, fattas foder och handtag. Hade inget skojigt bra tyg att ha som foder. Hoppas kunna ordna till det idag. Fick ihop ett stycke till en spa-bag oxå, kommer även att bli nån eller flera necessärer oxå innan det är slut. Nu har jag snart druckit tre koppar kaffe och det känns som om huvve klarnat och jag kan börja sy...

torsdag 17 juli 2008

Två olyckor

När vi kom hem igår träffade vi en granne, han berättade att det setts en svart katt påkörd utanför vår tomt. Vi har en svart katt, vår gammelkatta; Skrållan. Henne har vi haft sen vi flyttade in här och hon har varit en riktig råttjägare. Nu har vi inte sett en henne på flera dagar och med ganska stor säkerhet är det hon som blitt påkörd. Tyvärr så är kroppen borta så 100% säkra kan vi inte vara ännu. Är lite arg över att de som sett katten inte knackat på här så vi kan ta reda på kroppen. Utan vi får veta det ryktesvägar när nått rovdjur redan fått tag i bytet.
Nästa olycka är att min externa hårddisk har gått sönder, kontakten där man stoppar USB-kabeln har lossnat och hur jag än joxar så går det inte att få till. Har ju säkert flera tusen bilder ligger därinne och paniken växer i magen över att de ska vara förlorade. Har inte givit upp helt ännu, måste ju gå att fixa på nått sätt.
Kan nu inte låta bli att sitta och fundera på vad som kommer härnäst, olyckor brukar ju komma tre och tre.........

onsdag 16 juli 2008

Fick ett ryck..

I måndags efter frukost fick vi ett ryck, KG och jag. Satte full speed att packa husbilen och drog iväg mot Kolmården. Sist jag var där var sommaren -99, riktig högsommarvärme, en grinig 7 åring och en speedad 2,5 åring samt jag själv i sjunde månaden med sammandragningar av den värre sorten. Efter det besöket svor jag att aldrig mer sätta min fot på Kolmården igen. Men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig :) Denna gången var det riktigt trevligt faktiskt. Lagom väder, växlande molninghet och inget regn. Inga griniga ungar (nåja inte av det värre slaget iaf)!! Dessutom är Lilleman alldeles galen i djur, han fullkomligt älskar att gå i djurparker, även att gå in i zoo-affärer. Den äldre gossen är väl inte lika imponerad, men bara vi lovar bad så kan han bita ihop.

Efter Kolmårdenbesöket drog vi uppåt och stannade på Jogersö camping utanför Oxelösund. Vilken härlig camping, och badet där fick högsta betyg av grabbarna, även om det inte var skitvarmt i vattnet! På kvällen när vi skulle grilla stötte vi på patrull, briketterna ville inte ta sig, tog en timme och ett inköp av grillkol innan det ordna till sig. Försökte ta en bild av Grillmästaren, men han spottade och svor, avla ett löfte om att trycka ner kameran i halsen på mig så jag tog bara på grillen;



När maten väl kom "på bordet" så var han go å gla igen och det gick alldeles utmärkt att fota;


Nu är vi hemma igen och lite slöa är vi nog hela bunten. Men en trevlig syn mötte oss iafnär vi kom hem; dottern hade städat såå fint!! Kanske skulle åka bort lite oftare!?

söndag 13 juli 2008

Söndassysslor

Ingen söndagsångest här inte, är ju tre härliga veckor kvar av semestern ännu. Idag efter en frunch drog vi iväg till stora staden (Uppsala) och gjorde en del inköp. Tre burkar rödfärg att måla ett av uthusen, sädesmagasinet. Killarna blev erbjudna att köpa vattenpistoler men ville hellre ha ett fotbollsmål. Handlade även en kasse mat på Willys innan hemfärd. Hemma sattes KGpå att sätta ihop fotbolls mål.

Jag gick in och sydde på en Spa-bag. Det röda rostyget ville jag inte quilta för mycket eftersom jag var rädd att mönstret då skulle försvinna, men det svarta bottentyget passade alldeles utmärkt att öva frihandsquiltning på (på Brothern).




Nu är Spa-bagen som en arbetskompis beställt klar, känns skönt att ha gjort den så här långt innan det är dags att börja jobba igen. Blev en del kvar av rostygerna så jag tror att jag sy necessärer i olika storlekar av det som är kvar. Borde kunna bli två/tre beroende på hur stora jag gör dem.



Hela familjen har hjälpts åt att måla, KG är den som målat mest. Jag var tvungen att ge upp när min högerarm tokstrejkade. Men jag har iaf varit med som sällskap mellan varven. Om inte annat hjälpt till att hålla undan de nyfikna kalvarna som ville stoppa nosen i färgburken.


Nu ska jag ut och kika hur det går för KG, om han blir klar snart. Sen ska jag nog sy ett par necessärer....

Go kväller!

lördag 12 juli 2008

Dagen i korthet

Även denna dag har varit en riktigt härlig semesterdag fylld med sånt som laddar batterierna. När handukarna var klara tog jag och Sami dem i en påse och promenerade till den som skulle ha dem. En prommis på ca 4 km, vi gick i lugnt tempo och det tog oss 35 minuter. När vi kom fram slog jag en pling till KG som hämtade upp oss och vi for vidare till Österbybruk och svärmor. Fikade och bubblade en stund, åkte sen upp till simbadet så att pojkarna fick bada av sig en stund. Anton som är lite höjdrädd chockade oss föräldrar genom att hoppa från femman!! Inte bara en gång utan två!
När vi kom hem fortsatte jag sy på en duk till vårt vardagsrum, tog mod till mig och frihandsquiltade den med Brothern. Första gången jag quiltar ett projekt på den maskinen och det gick faktiskt riktigt bra. Kommer nog att quilta nått mer litet innan jag törs gå på nått mönster, tar ju lite tid att lära känna maskinen.

Nu ska jag ta lite fika och sen sy lite till...

Lördagförmiddag

Inga som helst planer för dagen har vi heller, vädret är lite si så där, stora ulliga moln som när som helst kan ge ifrån sig regn. Har inte varit ut så jag vet inte om det är varmt. Just nu arbetar maskinen med den sista av de beställda handukarna. Ska bli skönt att lämna de hela två dagar före deadline, det tar sig :)
Imorse sov jag till halv tio, hade jouren inatt så jag behövde sova ut. Jouren med tonårsdöttrar innebär att sova på soffan med telefonen på behörigt avstånd och att sen kliva upp och hämta vid påringning. Tre ytterligare tjejer kördes hem så jag fick en liten tour runt Ekeby på nattkvisten.
Nu är det dags att byta tråd...

fredag 11 juli 2008

Så där ja!!!

Om ni hörde ett glädjetjut som ljöd från Alunda-skogen så kan jag tala om att det var bara jag!! Efter att svurit nått alldeles bedrövligt var jag tvungen att få ge ifrån mig ett tjut av befrielse när maskinen ÄNTLIGEN pep klar. Sen klockan sex har jag broderat på en handuk med en Spindelmannen. Gick bra ända fram tills den grå tråden som skulle brodera nätet över gubben. Tråden gick av efter tre stygn ungefär (lite överdrivet kanske men det kändes så) trä om slå igång, pang tråden av, trä om slå igång, pang tråden av. Kom till sist på att jag skulle byta till en jeansnål, puhh det funkade riktigt bra, men så helt plötsligt så gick nålen av. Så klart sista jeansnålen. En flukt på klockan, en timme kvar tills Thuns stängde, blinkade med min gröna, fick med mig KG på en tur, köpte nålarna och hem igen. Turen tog sammanlagt 45 minuter och då är minst 35 restid. För den som inte vet vad Thuns är för nått så är det ett varuhus mitt ute på landet. De har, skor, sportkläder, damkläder, barnkläder, hushållsprylar, tyger och godis. Då förstår nog de flesta av kvinnligt kön vilken bedrift det är att tillbringa endast 10 minuter därinne... Satte fart på broderiet igen och nu gick det bättre, tråden gick fortfarande av men inte lika ofta och nu är eländet då äntligen klart. Månne den lille killen som ska få handuken vårda den ömt och uppskatta den till max med tanke på vilken möda jag haft med att brodera den!
Nu ska maskinen få vila tills i morron när jag syr den sista av tre handukar. Vågar inte ikväll eftersom tungan redan osar efter alla svärdommar jag vräkt ur munnen ikväll!!

Bacillen sitter kvar

Jag menar springbacillen! Har precis nu tagit en sväng, eftersom det är såå varmt redan så blev det bara dryga tre kilometer. Nu är jag hungrig, svettig och flåsig....

torsdag 10 juli 2008

Ligger i startgoparna..

Så där ja nu har jag gjort en del familjegrejor och kan med gott samvete stänga in mig i mitt syrum och slå på maskinerna. Tror minsann att båda ska få jobba idag. Har tre handukar på beställning som ska broderas på. Sen vet jag inte riktigt om jag ska quilta på täcket till pappsen eller sy klart min duk. Har iaf köpt spraylim, dessutom kommer det antagligen en flaska på posten imorgon, jaja det är är bra att ha på lager. Kunde ju inte motstå att köpa några tyger, så denna vecka har tyglagret kraftigt byggts på istället för att tömts ur, men som sagt tyg är bra terapi!!

Semesterrapport!!



Igår hade jag och Lilleman en helt fantastisk dag med E & I.Vi strosade på Skansen och tittade på djuren, hade pic-nic i gräset. Vädret var precis lagom, solen sken utan att det blev för varmt.

Väl hemma var jag alldeles totalt slut i hela kroppen, så jag dånade av en timme efter middagen. Sydde därefter ihop toppen till en duk som jag ska ha på vardagsrumsbordet. Vid nio kröp jag ner i soffan med resten av familjen och slöglodde på TV, hur mysigt som helst!!

Idag skiner solen och det är varmt ute. Efter frukost åkte jag till Thuns och köpte tyg till pappas scrapstäcke så jag äntligen kan slutföra det. Sen for hela familjen ner till Landbadet och badade solade i två timmar. Nu har vi ätit en sen lunch. När den sjunkit undan ska vi ge oss in till Uppsala och spela minigolf i stadsparken.

onsdag 9 juli 2008

Vilken härlig dag

Gårdagen var en riktigt härlig semesterdag!! Startade med att sy klart duken till svärmor.
For iväg mot Österbybruk för att gratta henne, trots att jag sa flera gånger till KG att vi skulle ringa först envisades han med att vi skulle överraska. De var ju så klart inte hemma!! Vi la presenten på bordet och stoppade blommorna i en vas (KG´s lillebror var hemma). Slog en pling till frugan och de var hemma, åkte först upp till hembageriet och köpte med oss en jordgubbstårta. Det är semesterfika som heter duga det, inte ett smul blev det kvar heller. Hem och travade ved, fixade en middag bestående av plock vilket min familj älskar. Gjorde köttfärsbiffar på 800 gram köttfärs med förhoppningen att några skulle bli kvar till utflykten idag, men si nej allt tog slut. Vi hade knappt svalt sista tuggan förrens vi hörde att Molly fick spatt på gården. Svärmor med Gubbe och yngsta lillebror stod där på gården. Med sig hade de ett kaffepaket, bullpåse och en jordgubbstårta, hemgjord denna gång.
Nu ska jag ställa mig och steka pannkaka som vi ska ha i matsäcken på vår utflykt. Jag och lilleman ska till huvudstaden och ett besök på Skansen, lugn Ullis, vi har sällskap!! Så denna gången ska jag inte stå som en vilsen lantlolla med sönderfingrad karta. Utan denna gång följer jag bara med och det kommer gå så bra så....

måndag 7 juli 2008

Första dagen av semestern

Har städat köket, tror inte att hälsovårdsmyndigheten skulle stänga nu, men tanterna i rent hus skulle säkert hitta nått att anmärka på. Men det gör inget för jag har inte tänkt bjuda in de tanterna, och skulle de stå utanför min dörr skulle jag vänligt men bestämt drämma igen dörren framför näsan på dem.
Har även tagit tag i sömnaden av duken, nu ligger applikationerna på svärmors duk på plats och jag håller på att sy runt dem.

Var en sväng till Uppsala, lämnade in killarnas tv-spel som varit trasgit ett tag, har bara dragit mig för inlämningen eftersom vi vänt upp och ner på huset men inte kunnat hitta kvittot. Men det var inga problem, de tog bara mitt namn så hittade de köpet. Skönt!! Passade även på att inhandla ännu ett Nintendo DS eftersom det så gott som dagligen är slagsmål om vem som ska spela. Killarna har själva sparat pengar till det, nu får vi väl se om det blir lugn i huset eller om de kommer att bråka om vem som ska ha vilket. Tog en sväng till SyrumQ och köpte vadd till två liggande projekt, så nu kan jag snart quilta loss. Ska för första gången testa ullvadd, ska bli spännande. Med i påsen slank det ner en bunt tyger oxå, men det vet inte KG om... behöver väl inte veta allt:)

Med posten idag kom de rosa tygerna som jag tröstshoppade i förra veckan, så gick det med mitt mål att minska mitt tyglager INTE öka på det.


Dessa rosa tyger är egentligen HELT onödiga har inget som helst mål med dem, men det är så härligt med mycket tyg att klappa och lukta på när jag känner mig lite nere. Nu ska jag spotta i nävarna och sy så det dammar om det!!!

Semestern har börjat..

.....och det med en rivstart. Klockan nio i lördagsmorse var bilen packad och vi åkte ner till Alunda, strålade samman med Frugan och hennes familj. Sen styrde bilarna mot Dalarna, närmare bestämt Vika utanför Mora. Stannade en sväng i Mora och fyllde magarna med mat på Mc Donalds. Handlade ävan nödvändig proviant på Willys i Mora. I Vika väntade en herre med tre dressiner redo för oss. Det var ett pyssel att packa på det vi behövde ha med oss. Liggunderlag och regnkläder fick stryka på foten för vår familj. Gav oss glada iväg redo för äventyret. Hade naturligtvis reseproviant både flytande och lite tilltugg. Det stod på hemsidan att det var ett naturskönt område, natur var det iaf i form av träd träd träd. Men det sänkte inte vårt humör, vi trampade på så glatt i uppförsbacke....
Vi blev rådda att vi skyltar där det det stod korsande väg, ta det väldigt lugn och visst det gjorde vi, men vid ett stopp såg vi inte det förrens det var alldeles försent, och till råga på allt fanns där ingen räls, så pang sa det med besked, herr T som trampade längst fram fick ont i paketet, medans frugan som satt bak med ett glas rödvin i handen, ja se bilden så förstår ni...

Resten av trampandet gick väl utan större tillbud, efter tre och en halv timmes sadelgnidande så hittade vi den perfekta platsen att stanna vid. En badplats, stor eldstad, ved och en slogbod (vindskydd i timmer) samt bra plats för tälten. Så där slog vi oss till ro. Alla utom KG och Frugan badade, jättevarmt i vattnet var det inte, men det kändes ändå skönt att svalka av sig. Brasan tändes, korv och hamburgare grillades och alla åt med god aptit. Sen satt vi och bara njöt av brasvärmen.



Vid elva hade de flesta lagt sig, bara herrarna satt uppe en stund till. Som väntat blev inte nattsömnen den bästa, vaknade ganska många gånger av värkande rygg och en känsla av att vara totalt ledbruten, vet inte om det var trampandet eller att ligga utan liggunderlag, troligen en kombination. De gånger jag vaknade hördes ett ihållande smattrande mot tältduken, det regnade nog så gott som hela natten. Inte hade det slutat när vi vaknade heller. Herr T hade klivit upp först och fått i gång brasan igen så det sprakade härligt. Intog en frukost och vid ett kortare regn uppehåll packades sakerna ihop. Men hualigen vilken attack av knott vi utsattes för. Lilleman så nästan ut som han drabbats av mässlingen eller nån annan pricksjukdom.


Efter frukosten så måste ju ansiktet tvättas, här är det A som får en omgång av pappa;

Lite övriga bilder, först ut syskonen L

Syskonen S-N;



Mor och dotter;





Packade åter cyklarna och trampade på för i regnet. Tjejerna startade med en urspårning.

Inte bara regnet blötte ner oss, det slog både en och annan trädgren i ansiktet på oss vilket kändes som att få en dusch kallvatten. Väl framme vid slutstationen var jag blöt som en katt.


På med torra kläder in i bilen med full värme. Åt lunch bestående av pizza i Vansbro, jisses vad den smakade bra. Därefter styrde vi bilarna hemåt, trötta men uppvärmda, dånade av lite i omgångar, ja inte KG förståss som envist ville köra hela vägen, bråkade inte allt för mycket om den saken. Så skönt det vara att komma hem, efter ca sex mils cyklande så kändes kroppen trött och öm, bakdelen som ett sårigt babian-arsle, (men det ni får ni INTE se bild på)!! Nu ska jag äta mig en fruksot och sen packa upp efter äventyret. Tänker inte sätta mig på en cykel på några dagar, men en prommenad kanske det blir.