onsdag 28 maj 2008

Nordupplands sämsta morgonhumör

Har jag alltid sagt att jag har, de finns de som tvivlar på att det stämmer. Men jag kan lova er att det ÄR så. Innan jag fått två koppar kaffe och suttit för mig själv i en halvtimme är jag inte pratbar och skulle någon till äventyrs testa (vilket händer då och då) så får de bara ett vrål så att fönsterrutorna skallrar till svar. Dessutom så får inget avvika från mönstret utan allt måste flyta på som det ska, om det nu inträffar nått som inte ska hända ja då tar ärkehäxan åter besittning i min kropp och ungarna står tryckta mot väggen som tennsoldater, smiter ut i bilen och sitter där tysta som små möss. Sen rivstartar jag bilen och far iväg under ett surt mummel. Jag säger bara det stackars mina barn som får genomlida detta. En morgon när jag dukade fram frukosten till barnen och la fram deras kläder frågade Lilleman försiktigt om jag sovit gott, jaa?? svarade jag varför undrar du? För att du skriker inte som du brukar. En annan morgon när jag klev upp efter dottern och sa ett käckt God morgon till hennes, tittade hon på mig med uppspärrade ögon och sa förvånat; Du pratar innan du druckit ditt kaffe!! Finns det fortfarande någon som tvivlar?

Fjärilsbo!

Känns som om jag har ett stort fjärilsbo i min mage, och de far runt runt. Lite tentanerver antar jag, om några minuter drar ett seminarium i realtid via internet i gång. Det varar en timme, och under den ska vi vara aktiva för att få godkänt på kursen. Ohhh vad jag vill klara denna kurs, då blir det fira av i helgen :) Det lär det nog bli ändå eftersom vi tillbringar den i Småland med mysiga kusinfamiljen! Imorgon när jag kommer hem, typiskt nog så jobbar jag sent, packar vi in hela patrasket i husbilen och far nedåt. Nånstans på vägen övernattar vi för att sedan fara vidare neråt. Passar säkert på at turista lite så att vi inte kommer fram så tidigt, de måste ju få hinna jobba färdigt innan vi står på trappen....
Imorgon eftermiddag ska vi ha en utvärderingseftermiddag, jag ingår i en hälsogrupp på jobbet och vi har under året jobbat fram ett material för att kunna bedriva ett mer strukturerat hälsoarbete med våra patienter. Det är en hälsoprofil som jobbats fram, ett informationsblad, promenadgrupper har startat, personalen har fått utbildningar. Nu vill vi i gruppen få feed back från våra arbetskamrater och därför har vi ordnat denne eftermiddag. Jag är en av de matansvarige (vi ska äta middag tillsammans) och det har inte flytit smärtfritt vill jag lova, mer om det vid senare tillfälle, nu ska jag hugga tag i seminariet så att jag klarar det!!

tisdag 27 maj 2008

Tröttmössa

Precis så känner jag mig idag, tur att det snart är semester. Snart är iaf den här senaste kursen över och jag hoppas verkligen jag tar mig igenom med godkänt resultat. Sen kommer jag aldrig mer läsa vetenskaplig metodik, nu har jag sånt så det svämmar över i huvvet.
Börjar så smått se fram emot helgen då vi ska fara ner till småland och favvosläktingarna. Har under året som gått fått så fin kontakt med frun i huset och när jag sa till KG att vi skulle åka insåg han att det var ingen ide att protestera. Både han och mittensonen har lite svårt för att åka bort, hemlängtan suger i magen på dem när vi passerar brevlådan. Nästan alltid brukar KG ha argument för att vi ska stanna hemma istället och de brukar bita på mig. Men den här resan hade han inget val, den SKA göras och faktiskt ser han fram emot den lika mycket som jag, nästan iaf :)
Igår gjorde jag ett fynd som är vaärt att kalla fynd. Var in på det stora möbelvaruhuset och gjorde en lov på fyndavdelningen. Hittade två skivor 100 x 58 cm för 25 kronor, när jag kom det kassan visade det sig att det var 50% på allt på fyndavdelningen, så skivorna kostade 12,50. Så nu är det bara ben som ska skaffas så ska KG få göra ett skärbord till mig, kommer bli så bra så!!

söndag 25 maj 2008

Summering

Har inte funnits tid till att skriva nått i helgen, den har verkligen gått i hundraåtti knyck. Igår blev jag brutalt väckt av att KG drog av mig täcket och vrålade att det var dags. Fattade knappt vilken planet jag befann mig på, men lyckades iaf ta mig ner, få i mig en kopp kaffe, packa ihop Lilleman, innan bilen dök upp gården och då var klockan halv nio på morgonen. Hade arragerat ett litet byte, istället för att åka med på¨fotbollen skulle jag passa tre barn. Den ena var ingen fara med, nästan tolv och brukar dyka upp här lite då och då. Men de andra två är 3 år och 4 1/2 år. Insåg med ganska stor bestämdhet att jag verkligen gjort mitt på småbarns fronten. När barnbytet var klart och jag åter hade de som hör till mig så for vi till svärmor för en familjemiddag. Vi är en del vid det här laget, vi var 15 stycken vid bordet. Även i detta sällskap fanns småbarn. Vid fem for vi hemåt och vi hann knappt få av oss skorna så kom Frugan och hennes gubbe. Satt till sent på natten, vi åt å drack och spelade skitgubbe. Idag känns det ungefär som en ångvält kört över mig och dessutom backade eländet, så inte har det blitt många barn gjorda här idag, och det är ju tur det eftersom jag inte ska ha fler!!

torsdag 22 maj 2008

Sista arbetsdagen för veckan...

Denna vecka har verkligen varit kurserna och föresläsningarnas vecka. Känns så där ska jag väl erkänna. Börjar på att bli lite mycket. Idag på förmiddagen så hade jag utbildning i ett nytt datasystem som ska införas på jobbet i höst. Jag är utsedd att vara utbildare och support person på min arbetsplats, hualigen. Det vill till att tid finns att sitta och öva å nöta innan det är dags för att hugga tag i och utbilda de andra. I morgon är det hemma för studier. Ska då förbereda mig för seminariet nästa vecka.

En timme innan det skulle sluta hängde sig dokumentationsprogrammet och det blev till att ge upp. Åkte till Märsta och åt lunch med de bästa tjejerna som finns!!!!! Träffade min fd chef och flera andra personer jag jobbat med, "hemlängtan" stack i hjärtat. Men så är det kommer aldrig kunna gå tillbaka, och jag har det faktiskt rätt bra där jag är.

Måste bara försvara mina killar som för det mesta sköter sig, men det är inte lika kul att skriva om. Måste ju få beklaga mig och spela martyr när chansen ges :)

Idag levererade jag två broderade handukar;

Passade även på att köpa tyg till ett påslakan som jag ska sy till Bellanbus i ett årspresent. Mamma E var med och valde tyget,

Men jag tror absolut med säkerhet att jag aldrig mer kommer köpa ett tyg eller nått annat heller för den delen i den butiken om det inte händer nått drastiskt. Maken till otrevlig personal eller ägare tror jag aldig jag mött nån gång. Vet från tidigare besök i butiken att ägaren dessutom är okunnig. Butiken i sig kaos, knappt att du kan ta dig fram i butiken, svårt att hitta det du söker. Höll på att slå på rygg när jag såg prislappen på detta tyg (och även de andra av samma kvalitet); 129 kronor metern för ett vanligt bomullstyg. Hade det inte varit för att det var otroligt sött hade jag inte köpt det. Men som sagt inte kommer jag sätta foten därinne fler gånger om inte ägare och personal byts ut!!´

Nu ska jag sätta fart och sy klart lite, är ju med i en sommartävling där det gäller att få saker klara!!

måndag 19 maj 2008

Hur gick det?

Finns nog de som undrar om jag lyckades vänta ut killarna med middagen i lördags. Hade förmodligen varit hungrig fortfarande om jag försökt. Insåg att det var en bättre modell att spela martyr. Med andra ord fixade jag middagen. Lät killarna veta med ganska syrlig röst, att här fick kvinnan i huset sköta både de kvinnliga och de manliga sysslorna utan hjälp. Om jag ska vara ärlig så bet det nog bättre.....

söndag 18 maj 2008

Hoppsan

Vad är det som har hänt?? Jag la in min uppgift 10 timmar innan utsatt tid!! Och nu har jag sytt klart en kudde till min svärmor som hon ska få till morsdag, en hel vecka innan den ska ges bort. Borde få en guldstjärna, eller jag vet ett kakpoäng!

Nu är det dags att gå in i duschen och vaska av sig innan sänggång, god natt!

En sån där dag...

När allt borde vara på topp, uppgiften blev klar kvart över tolv idag, låångt före deadline (imorgon 8.00). Det är pissväder ute så jag kan med gott samvete sitta inne och sy. Har fått klart alla block till Bento box täcket, har krypit på alla fyra och lagt ut dem så nu är det bara att sy ihop. Men ändå ligger det och gror en elak klump av ilska i magtrakten, vad den beror på ska jag inte förpesta bloggen med, fattar inte att jag ska bry mig så mycket när det är uppenbart att det inte uppskattas. Men nej ni nu är det nog!! Tänker inte krusa skit så länge det finns papper!
Nu ska jag istället kavla upp ärmarna och sy vidare, det får mig säkert på bättre humör!

lördag 17 maj 2008

Bra kvinna reder sig själv!!

Nu står inte den manliga delen av mitt hushåll så högt i kurs. Vet ärligt talat inte vad jag ska ha dem till. I mitt tycke (just i skrivande stund) är de mest i vägen, skräpar ner, vill ha ett välfyllt kylskåp ala pojken med guldbyxorna, maten lagad och serverad. Dessutom ska kläderna tvättas, hängas, vikas och läggas in i deras skåp. Kan det då vara för mycket begärt att de gör sysslor som är lite manligt betonade??? Tydligen!!
För att få varmt vatten och värme i vårt hus så måste det eldas för att eldas behövs ved. Nu var det slut på ved i källaren. Jag påtalar problemet högt och tydligt, dessutom låter jag dem veta att jag fryser. Har fortfarande ont i min höger arm, sitter dessutom och sliter med med min skoluppgift så jag ska slippa sitta i morgon natt. Vad händer? Jo den manliga skaran sätter sig och tittar på nån fånig typiskt film för sånna som dem. Då brinner det till i min raggsocka, i med öronpluttar, ut och drog vedkapen en bit så jag skulle få in skottkärran, släpade fram ved och kapade dem till rätt längd, körde in dem och ner i källaren för att där sätta fart på pannen, passade på att slå igång en tvättmaskin. Nu kräver jag att middagen ska lagas av någon annan än mig!! Tänker ta mig fan inte laga mat hur många pikar jag än får........tror ni på den?

fredag 16 maj 2008

Så var det fredag igen...

Det är början på en av mina favvlåtar av Nocie som skrålades på hög volym varje fredag när jag och min kompis gjorde oss festfina. Har för inte så länge sen skaffat mig den skivan igen och minnena sköljer över mig, kan se oss stå där i rummet dansa och sjunga för fullt medans sminket åkte på. Ikväll blev det oxå sjunga av men eftersom jag nu har full pott i vuxenpoäng så var det inte till Nocie utan till "Så ska det låta" det väcker oxå fredags känslor. Försöker lära sonen att han ska röra kroppen till musiken när han försöker dansa, men han är helt tondöv och skrämmande lik Mr Bean när han stel som en pinne studsar på golvet. Han är lik sin mamma i många avseenden men när det gäller att dansa....då är det mer lik pappa som aldrig dansar nykter!!
Ikväll har äntligen sylusten tagit besittning i min kropp och det har blivit en framsida till en kudde som min svärmor ska få i morsdagspresent. Bild kommer när kudden är helt klar, som den troligen kommer bli en timme innan vi åker på morsdagsmiddag om jag känner mig själv rätt. Men jag tycker jag varit duktig som broderat den klar en hel vecka före den ska ges bort. Men ex-uppgiften den är alltjämnt ofärdig, två dagar kvar!!
God natt med er, nu ska jag trycka näsan i boken om vetenskaps teori, misstänker att det kan bli bokstavligt den är rätt tröttsam!

onsdag 14 maj 2008

Gnäll varning

Nu måste jag bara få gnäll av mig lite, känner att nu är det nog!!! Senaste halvåret tror jag varenda krämpa har drabbat mig eller någon i familjen, så många hemma dagar som jag haft hittills i år har jag nog inte haft sen jag var mammaledig. Det är flunsan, magsjuka, magkatarr, förkylningar, UVI och nu senast en tennisarmbåge. Stannade hemma igår i näst intill fullständig vila så jag känner att nu har det vänt och idag åker jag till jobbet igen. Men tennisarmbåge ska ju drabba folk över 40 och jag är inte där än, snyft, måste vara den bruna maten...

söndag 11 maj 2008

Ny vecka runt hörnet!

Jag tycker nog att denna helg har varit bra och vi har hunnit med en del så nån söndagsångest har jag inte idag. Men jag har ruskigt ont i min högra armbåge efeter att vi jobbat med ved på förmiddag. Det är som jag säger till gubben att kvinnor ska inte jobba kroppsligt de ska bara sitta och se vackra ut, det är vid de tillfällena han brukar muttra om att det enda jag ser ut som är ett träsktroll :)
Nu har alla i familjen utom Herrn i huset doppat sig i nya poolen. Men det ska ju upp i 30 grader innan han doppar tårna där, så innan sommaren är över har han nog varit i.
Efter vedstunden brände det så in i norden om kinderna att jag gick in till symaskinen en stund, nu återstår sista ihopsömnaden av Bento Box quilten och kanske det blir klart snart....

Sommarvärme

Tänk vad skönt det har varit både igår och idag!! Tyvärr eller tack och lov, har inte bestämt vilket, så blåser det en del här. Men dagarna tillbringas ändå ute..... Ringde min pappa igår som var i stan med dottern och bad honom att köpa en liten pool till grabbarna som var såå badsugna. Några timmar senare står han här på gårdne och säger med ett leende att nu kan grabbarna få bada, ni måste bara bestämma var den ska stå, han hade köpt den största de hade!!! Borde ju förstått det, det är ju min pappa i ett nötskal. Så nu kämpar vi som bäst att fylla den vilket nog kommer ta den här veckan. Grabbarna har självklart plumsat i ett par gånger, men de kommer upp typ lika snabbt igen då det är kallt av sjutton.
Igår sydde jag vidare på mitt Bento Box täcke och snart är alla block klara bara att skära och pussla ihop. Det är vad jag har tänkt ägna förmiddagen åt och förhoppningsvis kommer jag kunna börja sy ihop i kväll.

fredag 9 maj 2008

Ya-Ba-Da-Ba-Doo

Hör ni nått konstigt läte så är det bara jag som vrålar ut min glädje över att det äntligen är fredag och ett alldeles underbart strålande väder dessutom. Tyvärr är jag tvungen att sitta med näsan i böcker och artiklar för att sätta fart med min examinationsuppgift som ska vara klar om en dryg vecka. Känner som vanligt Mister Deadline flåsa mig i nacken. Tänker inte gå in på någon förnuttig diskussion om att jag ska skärpa mig i den frågan för det kommer aldrig att ske så länge jag lever, om jag nu inte helt skulle skifta personlighet, vilket jag finner föga troligt med tanke på att jag redan levt i 37 år vilket man får betrakta som i sammanhanget ganska länge. Finns faktiskt ett tillfälle där jag haft oförskämt gott om tid på slutet och fick se på när andra som lökat i början fick våndas. Det var när jag tillsammans med en kurskamrat skulle skriva C-uppsats i slutet på min sjuksköterskeutbildning. När två veckor återstod av tiden för inlämning var vi i det stora hela klara med vår uppsats, hade bara lite små språkpetningar kvar. Satt i en datasal som var full av svettiga kursare som slet med sina uppsatser, när vi skrivit sista ordet kunde vi ju inte annat en dela med oss av vår glädje så vi ställde oss upp och ropade Fäärdiiig, gissa om svetten lackade om än värre i våra stackars kursares pannor. En upplevelse som jag nog aldrig kommer att få återuppleva, men känslan var grymt skön!!

tisdag 6 maj 2008

God morgon!

Inte för att jag på något sätt kan se något gott med den.Känns som om det vore måndagsmorgon, antagligen straffet för att det gick så lätt att komma igång igår. Jaja, bara att bita i och ihop!! Igår hade vi så roligt på jobbet, var rena rama fredagsstämningen, och det är vi inte bortskämda med, lär bli andra bullar idag och inte kommer det vara kanel i dem......
Efter jobbet tog jag en sväng till jysk för att leta efter tyg till ett påslakan, verkar vara hur svårt som helst att hitta nått lämpligt, får nog helt sonika ta mig ner på stan idag till Olssons. Även om jag inte hittade nått tyg på jysk så var det inte en helt bortkastad tur, träffade nämligen på en tonårskompis, en av de som det sticker i hjärtat att jag tappat på vägens gång. Helt otippat läser hon på termin 1 till sjuksköterska, KUL! Nä nu ska jag jaga iväg mina killar in i bilen så jag slipper ha plattan i botten till bussen!
Ha en bra dag!

söndag 4 maj 2008

Hemma!!

Nu är vi hemkomna från en tur med husbilen, det var en riktigt härlig återhämtningstur. Fotade en hel del så här följer vår tur i bilder. Killarna laddade och klara för avfärd;

Dottern visar vad hon tycker om att vi åker utan henne (fast egentligen var hon nog bara glad);

Efter att ha kikat runt på Singö och Grisslehamn åt vi sen lunch på en mysig lite Grekisk Taverna, strax utanför Grisslehamn. Supergod mat och trevlig personal, kan varmt rekomenderas.Min mat lammkotletter;

Sami fick pannkakor med lingosylt!!!!!

Körde mätta och belåtna vidare till Öregrund där vi ställde oss för natten. Trots att det var så tidigt på året var det rätt mycket folk på camingen, men vi såg inga tält!!!
Grabbarna kivas vid havetLilleman förevigade oss;
Vid en promenad såg vi detta djur stå alldeles stilla i en trädgård, trodde ett tag att det var uppstoppat men nää då den är äkta!
Nu är vi som sagt hemma igen och funderar på vår nästa tur, kanske det då bär av mot Småland??


lördag 3 maj 2008

Snart..

..ger vi oss iväg på en tur med husbilen. Ska ge oss iväg mot havet, om det blir övernattning får vi se. Är väldigt beroende på väder och vi hittar nått bra ställe. Bara att få ge sig ut och se sig omkring är ett äventyr i sig. Det är väl bäst att jag sätter fart med förberedlserna!!
Idag gifter sig de två av de finaste människorna jag vet och de finns med mig hjärtat idag. Må ni få fint väder och att er dag blir så lyckad som det bara går!! Att ni älskar varandra och att ni får ett bra liv ihop vet jag med all säkerhet! KRAM på er!!

fredag 2 maj 2008

Nått måste vara fel........

Jag är allvarligt oroad över mitt tillstånd. Som jag längtat och väntat på denna helg, att få fara iväg och sy, skratta och bara umgås. Så kommer helgen och jag orkar inte åka!! Det tar emot att sätta mig i bilen och köra dessa mil som krävs, Borde jag söka hjälp kanske??
På förmiddagen så satte vi fart och storröja skrubb och grovhallen det kändes både härligt och befriande, hualigen så mycket skräp vi samlat på oss. Till middag blev det grillad entrecote och rotsaksgratäng, mums.
Sömnad har det iaf blivit en hel del av, sytt vidare på Bento box, tycker inte längre att det blir så läckert, älskar tygerna, älskar mönstret men kombinationen, nää den blir inge bra. Familjen har tittat och de tycker det duger, så jag blundar och syr vidare, om inte annat får jag väl sälja det på loppis.

torsdag 1 maj 2008

Pigg för min ålder...

..92,5!! Det är ungefär så jag känner mig idag. Firade valborg hos "Frugan" med familj och det blev sent och en del vätskeintag :) Vi hade husbilen med oss som vi sov i. Molly var med hon oxå, och hon är minsann inte van att sova nere i byn, dessutom nära en väg där det körde bilar stup i ett, så hon höll låda och bättrade inte på vår sömnkvalitet direkt. Detta har gjort att jag ser ut som en zoombie med två svarta hål där ögonen skulle sitta och allt jag gör går i snigelfart. Med andra ord har jag inte farit iväg på någon syträff än iaf, får se till kvällen eller i morgon. Sy blir det lite jåller på med en dåres ensvishet att quilta klart ett änglatäcke, och efter en tids kämpande så börjar nu slutet närma sig....