måndag 7 juli 2008

Semestern har börjat..

.....och det med en rivstart. Klockan nio i lördagsmorse var bilen packad och vi åkte ner till Alunda, strålade samman med Frugan och hennes familj. Sen styrde bilarna mot Dalarna, närmare bestämt Vika utanför Mora. Stannade en sväng i Mora och fyllde magarna med mat på Mc Donalds. Handlade ävan nödvändig proviant på Willys i Mora. I Vika väntade en herre med tre dressiner redo för oss. Det var ett pyssel att packa på det vi behövde ha med oss. Liggunderlag och regnkläder fick stryka på foten för vår familj. Gav oss glada iväg redo för äventyret. Hade naturligtvis reseproviant både flytande och lite tilltugg. Det stod på hemsidan att det var ett naturskönt område, natur var det iaf i form av träd träd träd. Men det sänkte inte vårt humör, vi trampade på så glatt i uppförsbacke....
Vi blev rådda att vi skyltar där det det stod korsande väg, ta det väldigt lugn och visst det gjorde vi, men vid ett stopp såg vi inte det förrens det var alldeles försent, och till råga på allt fanns där ingen räls, så pang sa det med besked, herr T som trampade längst fram fick ont i paketet, medans frugan som satt bak med ett glas rödvin i handen, ja se bilden så förstår ni...

Resten av trampandet gick väl utan större tillbud, efter tre och en halv timmes sadelgnidande så hittade vi den perfekta platsen att stanna vid. En badplats, stor eldstad, ved och en slogbod (vindskydd i timmer) samt bra plats för tälten. Så där slog vi oss till ro. Alla utom KG och Frugan badade, jättevarmt i vattnet var det inte, men det kändes ändå skönt att svalka av sig. Brasan tändes, korv och hamburgare grillades och alla åt med god aptit. Sen satt vi och bara njöt av brasvärmen.



Vid elva hade de flesta lagt sig, bara herrarna satt uppe en stund till. Som väntat blev inte nattsömnen den bästa, vaknade ganska många gånger av värkande rygg och en känsla av att vara totalt ledbruten, vet inte om det var trampandet eller att ligga utan liggunderlag, troligen en kombination. De gånger jag vaknade hördes ett ihållande smattrande mot tältduken, det regnade nog så gott som hela natten. Inte hade det slutat när vi vaknade heller. Herr T hade klivit upp först och fått i gång brasan igen så det sprakade härligt. Intog en frukost och vid ett kortare regn uppehåll packades sakerna ihop. Men hualigen vilken attack av knott vi utsattes för. Lilleman så nästan ut som han drabbats av mässlingen eller nån annan pricksjukdom.


Efter frukosten så måste ju ansiktet tvättas, här är det A som får en omgång av pappa;

Lite övriga bilder, först ut syskonen L

Syskonen S-N;



Mor och dotter;





Packade åter cyklarna och trampade på för i regnet. Tjejerna startade med en urspårning.

Inte bara regnet blötte ner oss, det slog både en och annan trädgren i ansiktet på oss vilket kändes som att få en dusch kallvatten. Väl framme vid slutstationen var jag blöt som en katt.


På med torra kläder in i bilen med full värme. Åt lunch bestående av pizza i Vansbro, jisses vad den smakade bra. Därefter styrde vi bilarna hemåt, trötta men uppvärmda, dånade av lite i omgångar, ja inte KG förståss som envist ville köra hela vägen, bråkade inte allt för mycket om den saken. Så skönt det vara att komma hem, efter ca sex mils cyklande så kändes kroppen trött och öm, bakdelen som ett sårigt babian-arsle, (men det ni får ni INTE se bild på)!! Nu ska jag äta mig en fruksot och sen packa upp efter äventyret. Tänker inte sätta mig på en cykel på några dagar, men en prommenad kanske det blir.

6 kommentarer:

  1. Ser ut som om det var ganska härligt ändå, trots regn och mygg/knott.. :-)

    SvaraRadera
  2. Hihihi jag är inte särskilt avundsjuk, men jag är imponerad av er äventyrare :-)
    Säg kommer regnkläderna bli bortprioriterade vid eventuell platsbrist nästa gång ni ska ut på friluftsaktiviteter?? ;-)
    /Jessica

    SvaraRadera
  3. Trots att det såg rätt fuktigt ut verkar ni ha haft kul. Men hur kan man lämna kvar liggunderlagen??? Snacka om dålig prioritering ;-)
    Kramar Ullis

    SvaraRadera
  4. Jag blir allt litet avundsjuk på er utflykt - fast inte på vädret och sovande utan liggunderlag.

    Litet regn dör man ju inte av, men regnkläderna skulle inte jag prioritera bort.

    Birgitta i Arboga

    SvaraRadera
  5. Hihihi... Vilken härlig story :o)) Du är bra på att berätta! Kram //Anette

    SvaraRadera
  6. Tack för en härlig story Lizan! Kul att få "vara med" Kram

    SvaraRadera